Elektrikçiliğe Sıfırdan Başlama ve Resimli Uygulama

SOS ustam topraklamanın bi ucunu doğalgaz borusuna bağlıcan diyorsun peki ilerde kaçak olursa ve topraklamada 220 volt elektrik olursa o boruyu elleyen insan çarpılmıcakmı .. başımıza gelen olay arkadaşlarımız evin temiz su borusunu topraklama çubuğu niyetine kullanmış ve arızada geri dönüşüm olmuş su borularında ölçü aletiyle 220 gördüm sankıncalı bi durum bende doğalgaz borusundan vazgeçelim


esmer bey yanlış anladınız galiba

inşaat temeli atılırken başlangıcta yapılan galvaniz şerit topraklama dan bahsettim veya toprak altına yerleştirdiğiniz galvaniz levha dan götürüp doğal gaz borusuna bağlayacaksınız.

sakın topraklama olarak evden gelen topraklama kablosunu doğal gaz borusuna bağlamayınız,
gerçek şu ki doğalgaz tesisatcıları borusunu döşerken bakır çubuk çakıp bağlıyorlar.


dediğiniz gibi evden gelen topraklamayı su borusuna takarsanız kaçak olduğunda elinizi yıkarken çarpılma ihtimali yüksektir ve genelde su borusunda elektrik olur bu şekilde.
sakın bu şekilde topraklama yapmayınız!!!!!

ilginize teşekkürler.
 
sen biannın dışına bina kaç katlıysa ona göre bir veya iki tane bax koyuyorsn telofun kablolarını daire sırsına göre numaralandırp bırkıyorsun sntralci arkadş gelip hetları o bağlıyor
 
arkadaşlar ben düz lise çıkışlıyım ve teknikbilimler m.y.o. da okudum elektrik bölümü.haliyle pek bişey öğrenemedim.2 yılda malzemeleri bilmeden bişey öğrenmek cok zor.sadece hesap kitap işleri felan vardı buda kafamı karıstırdı.seneye okulm bitcek ama dışarda pek bişey yapmıycam die korkuyorum elektriği en temelinden iyi bir şekilde nasıl öğrenebilirim?
 
İnternet Üzerinden Elektrikçi Olmak? Komik Olmayın Ya...
 
Sn: sos Elektrik Tesisatı uygulaması yapan ve 22 yıllık Esnaf olarak yaşamış olduğumuz,edindiğimiz tecrübelerimizi ve deneyimli arkadaşlarımızında,Foruma katılarak bilgi ve tecrübelerini araştırmacı bilgi sahibi olmaya çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olacağına canı gönülden inanıyorum.
Kısa zamanda geniş kapsamlı birikimlerimi sizlerle paylaşacağım.
-Öncelikle mesleğinizi gerçekten severek benimsiyerek Azimle çalışmak
-işinizin öncelikle maddiyat konusundan önce mesleğinizi dürüst ve çok iyi geliştirmek (Emeğinin karşılığı mutlaka gelecektir.)
-Yapmış olduğunuz uygulama Taahhüt işinizin Projesini çok iyi okumak
-Elektrik iç tesisatı Yönetmeliğini okumak bilgi sahibi olmak ve uygulamak
-Uygulama yapacağın (Taahhüt) inşaatın elektrik Şantiye Aboneliğini almak(Diğer Taşeronlara elektrik enerjisi verilmesi.)
-Uygulama yapacağın inşaatın Temel Topraklaması;Temel Topraklama şeridi Galvaniz30*3,5mm,Galvaniz Topraklama Kazık 1m.-1,5 m.-,Şeritten şeride,şeritdendemire elemanları. Ve projedekiTemel Topraklama Planına göre hazırlanması.Bu arada Asansör var ise Asansör kuyuya Topraklama şeridininde çıkarılması.PDB potansiyel dengeleme Barası Binada Yıldırım Paratoner,sıhhı tesisatta Galvanizboru aksamı var ise irtibatlanması.
-Proje Uyarınca Tavan Elektrik hasır Borularda Aydınlatmalarda 14 lük ,Priz ve kılima tesisatlarında 18 lik-Kolon beslemelerinde 26-32 lik Pls Borular.
-Buarada Proje uyarınca yapılan işlerde bina iş sahibinin kullanacağı vaziyet planını almak uygulamayı yapan arkadaşlarımızın, bir işi ikikere yapmamak.
-zayıf akım tesislerde Yangın Duman dedektörü hırsız alarm,CCTV Kamera sistemlerinin altyapılarında yedekli elektrik tesisat boruları bırakmak.
Bina sisteminde UPS Kesintisiz Güç kaynağı var ise UPS içinTopraklama sistemini bağımsız yapılması
-Duvar Desant Borularında Norm Buatlar ve Tesisatımızın montaj esnasında dengelive güzel görünümü içim Geçmeli Anahtar kasalarının kullanılması.
-Kablolama tesisatında Kesitlere ve RENK Kotlarına kesinlikle uyulması.(Siyah-kahve-kırmızı FAZ)..(Mavi nÖTR.)...(Sarıyeşil TOPRAK).
- Tali Panolarda Kaçak akım Şalteri 30mA. (KAR) Kullanmak Linyeleri ayrı ayrı sigorta kullanarak tesisattaki yükü Dengelemek. Aydınlatmalarda 10 Amp -- Top. Prizlerde 16Amp.-- Mono.Kılımalarda 25 Amp Trfz.Kılımalarda 3*32 Amp. otomat kullanmak.
-Ana Panonuzda 30-40 cm Baza yapılması Ölçü devrelerinin Sayaçların veya Kompansazyon panosunu Yer seçimi yapılarak Tesisat odasının oluşturulması.Sistemde Jeneratör sistemi var ise nerelerin beslenerek Transfer Panosundan Jeneratör barasına enerjinin verilmesi.
-İş yeri binamızın Elektrik ANA beslemesinin TEDAŞ dan Enerji müsadesini alarak Brajman Hattının BAX--Elektrik Trafo Binası---Mevcut elektrik Direkten..
-Tüm montaj bitiminden sonra Tesisatlarımızı Test ederek kontrollerini yaparak Yapı denetim ve Tedaş Görevlilerine karşı alnımızın akıyla çıkmak.
FAYDALI OLABİLDİMSE NE MUTLU
Selam ve Saygılarımla.

Usta Emeğine sağlık uygulamada tesisatcıların dikkat etmesi gerekenleri Paylaşmandan dolayı Teşekkürler.
 
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz 3 normal kat +asma ve zemin +bodrum katlarda tali var her bölüm bağımsız 3 faz sayaç toplam 5 adet tali ve ana panoda kaçak akım var 2.kata ait ana panodaki kaçak akım atıyor katta ve tali panoda sorun yok çözemiyorun
 
birgi ve beceisi varsa neden olmasınkı?
öğrenenler anasının karnında öğreniyor?
 
arkadaşlar ınternet uzerınden bence elektrıkçı olunmaz elektrık ışı yapılmaz en kuçuk hatalarda nelere mal olabılcegını hepımız bılıyorus..
 
topraklama sistemi yönergelere ve kurallara göre yapılmalı hem kendi işinzin sağlama olması hem de sorun yaşanmaması için herkese kolay gelsin
 
İNTERNETTENDE elektrikci olunmaz , okuldanda elektrikci olunmaz. En güzeli hem okul hemde pratikten ögrenerek olunur.. bunu bizzat yasadım. meslek lisesinden cıktıgımda elektrikcideki bi cıraktan dahi kötüydüm. .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,379
Mesajlar
936,521
Kullanıcılar
453,704
Son üye
725malatya725

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst