inşaata başvurmadan önce mimar ile konuşulur. Ve bir heyet toplanıp arsanın nasıl kullanılacağını kararlaştırılır. Bu esnada
Elektrik mühendisi tedaştan 1 temsilci getirerek havai iletim hatlarına göre yer tesbiti yapılır. Daha sonra kararlaştırılan şekilde harita ve mimari proje çizilir bundan sonra ise statik, mekanik tesisat, ve elektrik tesisat projeleri hazırlanır. Ancak burada elektrik projesi hazırlanmasından önce elektrik mühendisin mayerle toprak özgül direncini ölçmesi yararlı olur. Daha sonra çizilen projeler önce ilgili odalara daha sonra ise belediyeye onay ve ruhsat için sunulur. Ben belediye elektrik mühendisiyim onayıma gelen projelerde öncelikle emo onayı, tedaş onayı, telekom onayı istemekteyim. Ayrıca havai hatlara uygun mesafede olup olmadığına dair şebeke raporunu istiyorum. şebeke raporunun yanında elektrik mühendisinin oda sicil belgesi ve fenni mesul taahhütnamesi gerekir. Herşey yolundaysa belediye 15 gün içerisinde ruhsat verir. Aksaklıklar varsa 15 gün içerisinde düzeltilmesi istenir. Daha sonra ruhsatı alan mal sahibi temel kirişlerinden sonra temel topraklaması yaptırır. Elektrik projelerinde temel topraklaması genellikle pek detaya inmeden açıklamalar verilerek yapılır. Temel topraklaması bittiğinde beton atılmadan önce mimar yada inşaat mühendisi belediyeden demir kontrolü ve temel topraklaması kontrolü için 2 temsilci alır. Demir kontrolü için inşaat mühendisi temel topraklama kontrolü içinse elektrik mühendisi temsilci olarak gelir. Ayrıca demircinin elektrikçinin harita mühendisinin ve yapı elektrik mühendisinin hazır bulunması istenir. Ve burada yapılan kontrollerle temel topraklamasının ve demirlerin uygun olup olmadığı denetlenir. Uygunsa beton atımı için vize verilir.