elektrik çarpması

Tabiiki enerjinin kesildikten sonra elektrikçinin müdahalesi doğrudur. Ancak enerjinin kesilemediği durumlarda mevcuttur. Seri üretim yapmakta olan fabrikanın çalışma prosesine müdahale etmek demek tüm akışı bozmak demektir.
Türkiyede İş güvenliğinin en iyi uygulandığı firmalardan biri olan procter&gamble fabrikasında da enerji altında çalışma prosedürü vardır ve uygulanmaktadır. Koruyucu eldiven,gözlük,ayakkabı,izole halı,ekipman v.s gerekli koruyucu tedbirler ve önlemler alındıktan sonra enerji altında çalışılabilinir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Türkiyede İş güvenliğinin en iyi uygulandığı firmalardan biri olan procter&gamble fabrikasında da enerji altında çalışma prosedürü vardır ve uygulanmaktadır. Koruyucu eldiven,gözlük,ayakkabı,izole halı,ekipman v.s gerekli koruyucu tedbirler ve önlemler alındıktan sonra enerji altında çalışılabilinir.

Vermiş olduğunuz bilgiyi örnekle açıklarsanız sevinirim.
 
arkadaslar bazen oyle zamanlar oluyorkı elektrıgı kesmek mumkun olmuyor.cunku ısletmede uretım duruyor.karanlıkta kalınıyor.butun cıhazlar arızaya gecıyor.bazı makınalarda eprom yoksa tekrar program atmak gerekıyor.eyer rahat ve genıs bır ortam ıse cook dıkatlı bır sekılde calısılabılır .ornegın ayagınızın altına pılastık levha elınızede eldıven gıyersenız bu ıs olur.zaten elektrık tehlıkelı olmasaydı herkes elektrıkcı olurdu.
 
arkadaşlar siz diyorsunus ki en iyi usta elektrigi kesmali diyorsunuz ama gelelim işe her yerde herzaman elektrik kesme gibi sansın ollmas bir fabrikada mesela buna görede iyi bir usta elektrikçi gerilim altında calışmayı ögrenecek. elektrikten korkan arkadaşlar bu işi yapamaz hiç bir zaman onun için bu korkuyu yenecekler bir gün...........

oyle bi soz yazmışsın kı buna aklı basında herkes guler oyle sey olurmu istersen fabrika dakikada 1 trilyon bassın 1 insan olse o trilyonlar ne işe yarar:eek:
 
Arkadaşlar şu anda bildiğim kadarıyla K.A.K lar büyük ölçüde elektrik çarpmalarını önlemekte Fakat ben yinede eksik bişeyler olduğunu düşünüyorum
Mesala devrede k.a.k var bir elimiz yanlışlıkla faza diğer elimizde nötr e değdiğin de sanırım resistans gibi kızarırız. Kısaca arkadaşlar artık elektrik çarpmasına son diyebilecegimiz bir uygulama şekli varmı acaba

sn elektrookur sn arkadaşlar
bu mesele bundan 5 sene kadar önce işyerindeki arkadaşalarla sohbet konumuz olmuş bazı arkadaşlar kaçak akım rölesinini yeterli olduğunu söylemiş mevzu uzamış bunun üzerine deneyerek faz-nötr arası çarpılmada kak. rölesinin işe yaramayacağını savunan arkadaşlar görüşümüzü ispatlamıştık o vakitler malzeme listelerinde ve internette aramama rağmen i,nsan vücudunu algılyarak kesme yapabilen bir cihaz bulamamıştım ve icad edilmesi gerektiğini düşünmeye başlamıştım hatta acizane kendimde biraz kafa yormuş idim bu tür bir icad ne kadar faydalı olurdu .
Faydasınıda en çok bizim meslektaşlarımız görürdü inşaallah yapan çıkar
 
Arkadaşlar konu biraz farklı anlaşılmış.Tabiki bir insanın hayatı dünyadaki bütün fabrikaların ürettiklerinden daha önemlidir.Aslında benim ögrenmek istediğim syn SANATKAR arkadaşımızın değindiği konudur
 
bütün işletmelere girerken öncelikle korunmayla ilgili eğitim verilir tabiikide insan hayatı bir numarada önem bakımından.
 
Ben enerji altında çalışmam gerekirse hemen elektrik botumu ve elektrik eldivenimi giyip olaya dalarım.Ama enerji kesmekte her zaman fayda var.
 
Arkadaşlar bizler teknik bilgilere sahip insanlarız enerji altında çalışmak bizlere yakışmaz fakat eğer çalışmakta gerekiyorsa tedbirin tedbirin tedbirini alarak çalışmak gerekir .ben dayımı gözlerimin önünde kaybettim bir anlık dalgınlıktan dolayı kendisi 25 yıllık elektrikçi.kimse bişeycik olmas deyipte enerji altında çalışmasın lütfen.

Saygılarımla
 
En doğrusu elektriği kesip çalışmaktır evet ama enerjinin kesilmemesi gereken özel durumlarda olur arkadaşlar. Benim başıma 2-3 sefer geldi. Böyle bir durumda yapılması gereken şey. Ayağınıza kalın kavukçuk ayakkabı. Elektrik akımı geçirmeyen bir eldiven ve çalışma aletlerinizin Plastik muhafazalı olması gerekir. Ve en önemli husus sol elle değil sağ elle çalışın. Çünkü çarpılma anında sol el üzerinden akım geçer ve ayağa kadar giden yolculukta kalp ritmini bozar. Bu benim şahsi düşüncem ve tecrübem. Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,830
Kullanıcılar
451,316
Son üye
ccc7

Yeni konular

Geri
Üst