Herkese hayırlı akşamlar diliyorum arkadaşlarım.
Birkaç gündür bu konuyu takip ediyorum. Hele iyice birşeyler yazılsın, konu biraz alevlensin diye bekledim.
Arkadaşlar ! İki üç sene önce birileri çıktı bir erke dönergecinden bahsetti, olmayınca bırakıp gitti. Şimdi birileri birşey yapmaya çalıştığında hemen erke dönergecini ortaya atıp, insanların şevkini kırıyoruz.
Tamam olmayacak duaya amin denmez, kabul ediyorum ama biraz da birşeyler yapmaya çalışanlara köstek yerine destek olmalıyız.
Bu tür çalışmalara ben de çok emek verdim. Yalnız
Elektrik değil, aklımın yattığı her konuda pratik çözümler bulurum. Aklıma güzel bir proje gelir, çevreme bundan bahsttiğimde dedikleri cümle aynen şöyle ;
----Bırak yaa şefim, dünyanın en akıllı adamı senmisin. Şimdiye kadar senin düşündüğünü başkaları düşünemedimi. Öyle birşey yapılabilseydi japonlar çoktan yapardı.
Aradan bir süre geçtikten sonra bir arkadaşım beni gördüğünde biraz mahçup, biraz üzgün
----Şef senin o bahsettiğin proje vardı ya, geçen gazetelerde okudum japonlar yapmış...
Çocukken bir şeyler yapmaya çalıştığımda büyüklerimiz " başıma icat çıkarma " derlerdi. Veya yeni birşeyler yapmaya çalışana "eski köye yeni adetmi çıkardın " diyerek engel olunurdu.
Demekki bu deyimler yüzünden Türk insanı birşey yapamıyor. Yapmaya çalıştığında çevrenin göstereceği tepkiden çekiniyor. Yeni birşey yapmaya çalışana birde macit mucit yakıştırması yapıldımı tamam. Bizim ülkemizde mucit kelimesi eşittir deli. Onun için de su akar Türk bakar deyimi türemiş.
Arabalarda 100 km. hızla girilen virajda arabanın savrulmasını önleyen bir proje üzerinde çalıştım. Türkiyede çalmadığım araba fabrikası kapısı kalmadı. Bir çoğu benimle alay edercesine yüzüme bile bakmadı. Almanyaya volkswagen firmasına yazdım, benden patenti alınmış projeyi istediler. Patentini almaya gücüm yetmediği için tarihin sayfalarında yerini aldı.
Yapalım arkadaşlar, yeni icatlar çıkaralım, eski köye yeni adetler getirelim. Kimse bizim şevkimizi, arzumuzu kırmasın. Kafamıza takılan herşeye çözüm bulalım. Yeni buluşlar bulalım. Mantığımızın aldığı çerçevede beyin fırtınası yapalım.
Şu anda sonsuz enerji, yakıtsız enerji, erke dönergeci, con ahmedin devirdaim makinası ne derseniz deyin, bende üzerinde çalışıyorum ve bayağı bir yol aldım. Çalışmalarım devam ediyor. Hatta bu yazıyı bile çalışmaya biraz ara verdikten sonra yazdım. HOŞÇAKALIN