elektrik üretmek

Kesinlikle yazdıklarınız iyi araştırılmış konular. Benim bilgi ve düşüncelerimle örtüşüyor. Konu elektirk üretmekten devir daim makinalarına doğru kaymaya başladı. Anladığım kadarıyla araştırmayı da seviyorsunuz size ve nezninizde bu konuya ilgi duyanlara bir tavsiyede bulunmak istedim.
Fizik 2 bir evreye girdi yeni keşifler artıkça daha çok bilinmeyen ortaya çıkıyor. Ruzgar, güneş, manyetizma ..... gibi konuların dışında ilginç teoriler tartışılıyor. Kuvvet, enerji ve maddenin tanımı bu teorilerin odak noktası. Araştırmanızı tavsiye ediyorum.
Örneğin hiç araştırdımız mı: En basitinden bir taşı ittirdiğimizde taş hareket eder. Ne olurda taş hareket eder kinetik enerji kazandırdık deriz de taransfer ettiğimiz enerji nedir atomlarımı harekete geçiririz? elektronlarımı yer değiştiririz? .....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın meslektaşlarım
Elektrik üretmek üzere yazmış olduğum hidrolik piston prensibine dayalı fikrimi biraz internette araştırdığımda fizik elektrik ve mekanikçi arkadaşların ne kadar dar görüşlü olduklarını anladım. Bunu diyorum ki şu sebebten; Fransızlar 1970 yılından beri hava ile çalışan ekonomik ve baya performanslı motorlarla uğraşmakta ve yakında piyasaya sürecekler.(nerdeyse bedava denecek maliyetlerle çalışan motorlar) .Hindistan ise tata marka arabayı yapıp piyasaya sürmeye başlamış bile gene yakıt maliyeti benzin ve diğer kaynaklara göre baya ucuz. Bir türk mucit olan DAVUT IŞIKLAR hidrolik olarak çalışan bi çeşit döndergecine patent bile almış yıl 19 nisan 2007.
Bunları anlatmamın nedeni mühendis ve teknik insanlarımızın kalıplaşmış kitap bilgilerini birazda sahaya inip test etmeleri. Umarım birgün bu teknik insanlarımızı masa başından laboratuvarlara ve deneylere yönlendirebiliriz. saygılar..
 
Bende benzer şeyleri söylemek istiyordum. Önce güzelce araştırın. Her yönüyle araştırın eğer projem çalınacak korkunuz yoksa çizimlerinizi ve formüllerinizi ortaya koyun varsa kendinize saklayın.

Sayın ykara ışıklar denge prensibi ile yeni mi tanışıyorsunuz? Keşke önce biraz araştırsaydınız.

Ancak bu konuların hepsini burada tartışabileceğimizi sanmıyorum. Belki Devir daim makinaları adında ayrı bir bölüm olabilir. İlginç fikirler orada tartışılabilir.
 
syn. Edremit
ışıklar denge prensibi ile elbette yeni karşılaşmadım fakat patent alacak kadar ilerlediğini bilmiyordum.
Proje meselesine gelince birgün çizim ve heasaplamalarımı bilgisayara aktarma imkanım olursa mutlaka sizlerlede paylaşmayı düşünüyorum. Şu anda parçaları tamamlayıp denemeleri yapmaya çalışmaktayım. Tabi biraz zaman alacak.
Tartışma meselesine gelince benim amacım kimseyi yermek değil. Araştırma ve geliştirme deneyleriyle daha çok şeyin geliştirilecek olması. Olmaz deyip şimdiye kadar kimse yapamamış demek yapılamayacağını göstermeyeceği.
 
Sayın edremit siz ışıklar denge prensibi hakkında ne biliyorsunuz ki?Şahsen ben ilk defa duydum da.Nekine bu.
Ben hidrolikle çalışan motor da gördüm,pnömatikle çalışan da.Ama araba motoru değil.Biri taşlama motoru biri beton kesme makinası motoru.
 
2 yıl önce ortaya atılmış bir idda, ama nedense adamlar hala piyasaya süremedi

Erke dönergeci, Işıklar Denge Teorisi şeklinde araştırma yapabilirsin

Saygılar
 
Arkadaşlar özellikle bu konu altında duyduğumuz, bildiğimiz, ne var ise paylaşırsak en azından

Sn.m-usta-fa imzasın da söylediği gibi "Yıldızlara uzanın,onlara ulaşamasanız bile,yükselmiş olursunuz..."

Güzel söz

Gerkeçten bu konu bence çok büyük önem arzetmekte ayrıca

Sn.edremit gördüğüm kadarıyla sizde baya bu konuları araştırmışsınız, paylaşımlarınız için teşekkürler

Saygılar
 
Konu ile ilgili litaratürü elimden geldiğince takip etmeye çalışırım. Dolayısıyla bir projenin başarı şansını karşılaştığım örneklerinden yola çıkarak tahmin etme şansımın yüksek olduğunu sanıyorum.

Konu bizden çok fizikçileri ilgilendirdiği için formda pek gündeme getirmemeye çalıştım. Ama cezbedici olması ilgiyi arttıracaktır. Bilmem burada tartışılmasını yönetim nasıl karşılar? Şuda bir gerçek ki tam anlamıyla ciddi olarak herkese açık bir tartışma formu türkiyede yok. Yönetim izin verdiği sürece birşeyler yazalım derim. Sayın ykara eleştirilerim kişileri rencide etmek için değildir. Ancak seviyenin düşmemesi için belirili bir tabanı ve araştırması olanların yazması daha uygun olur. Yoksa con amca makinaları ile uğraşır dururuz. Cevabınız konuyu gelişigüzel yazmadığınızı gösteriyor. İlk mesajınızda fikirleriniz için teşekkürler diyorsunuz bu durumda ilgilenirseniz kendi görüşlerimi yazmak istiyorum belki katkısı olur.
 
Herkese hayırlı akşamlar diliyorum arkadaşlarım.
Birkaç gündür bu konuyu takip ediyorum. Hele iyice birşeyler yazılsın, konu biraz alevlensin diye bekledim.

Arkadaşlar ! İki üç sene önce birileri çıktı bir erke dönergecinden bahsetti, olmayınca bırakıp gitti. Şimdi birileri birşey yapmaya çalıştığında hemen erke dönergecini ortaya atıp, insanların şevkini kırıyoruz.
Tamam olmayacak duaya amin denmez, kabul ediyorum ama biraz da birşeyler yapmaya çalışanlara köstek yerine destek olmalıyız.

Bu tür çalışmalara ben de çok emek verdim. Yalnız elektrik değil, aklımın yattığı her konuda pratik çözümler bulurum. Aklıma güzel bir proje gelir, çevreme bundan bahsttiğimde dedikleri cümle aynen şöyle ;

----Bırak yaa şefim, dünyanın en akıllı adamı senmisin. Şimdiye kadar senin düşündüğünü başkaları düşünemedimi. Öyle birşey yapılabilseydi japonlar çoktan yapardı.

Aradan bir süre geçtikten sonra bir arkadaşım beni gördüğünde biraz mahçup, biraz üzgün

----Şef senin o bahsettiğin proje vardı ya, geçen gazetelerde okudum japonlar yapmış...

Çocukken bir şeyler yapmaya çalıştığımda büyüklerimiz " başıma icat çıkarma " derlerdi. Veya yeni birşeyler yapmaya çalışana "eski köye yeni adetmi çıkardın " diyerek engel olunurdu.

Demekki bu deyimler yüzünden Türk insanı birşey yapamıyor. Yapmaya çalıştığında çevrenin göstereceği tepkiden çekiniyor. Yeni birşey yapmaya çalışana birde macit mucit yakıştırması yapıldımı tamam. Bizim ülkemizde mucit kelimesi eşittir deli. Onun için de su akar Türk bakar deyimi türemiş.

Arabalarda 100 km. hızla girilen virajda arabanın savrulmasını önleyen bir proje üzerinde çalıştım. Türkiyede çalmadığım araba fabrikası kapısı kalmadı. Bir çoğu benimle alay edercesine yüzüme bile bakmadı. Almanyaya volkswagen firmasına yazdım, benden patenti alınmış projeyi istediler. Patentini almaya gücüm yetmediği için tarihin sayfalarında yerini aldı.

Yapalım arkadaşlar, yeni icatlar çıkaralım, eski köye yeni adetler getirelim. Kimse bizim şevkimizi, arzumuzu kırmasın. Kafamıza takılan herşeye çözüm bulalım. Yeni buluşlar bulalım. Mantığımızın aldığı çerçevede beyin fırtınası yapalım.

Şu anda sonsuz enerji, yakıtsız enerji, erke dönergeci, con ahmedin devirdaim makinası ne derseniz deyin, bende üzerinde çalışıyorum ve bayağı bir yol aldım. Çalışmalarım devam ediyor. Hatta bu yazıyı bile çalışmaya biraz ara verdikten sonra yazdım. HOŞÇAKALIN
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…