Arkadaşlar affınıza sığınarak bir öneride bulunmak isterim.
Bu konu altında bu yapılır bu yapılamaz demektense (zaten bir çoğumuz aynı şeyleri söylemekteyiz)
Bunların yerine, örneğin ben bir ara 1kwh enerji üretmen için teorik olarak 36 ton suyun 10m yükseklikten uygun debi ile 1 saatte boşaltılması gerektiğini hesaplamıştım. Tabi bu değerler şu anda yanlış verilmiş, hatalı hesaplanmış olabilir. Tabi türbün, generatör,..vs gibi sistemlerin verimlerini hesaba katmadan bunu yapmıştım.
Demem şu ki bu tarz sistemlerde verim nedir nasıl, hangi yöntemler kullanılarak yapılırlar......vs gibi bilgileri burada toparlarsak tabiri yerindeyse şekillerle ve rakamlarla konuşursak dahada faydalı olabileceğini düşünüyorum.(Lafla peynir gemisini yürütmeye çalışmayalım, sadece odaklanalım ve katkıda bulunalım)
Yine bir benzetim olarak "parayı kazanmak değil, harcamak zordur" derler. Buna istinaden bende "Enerjiyi üretmek değil, Verimli üretmek, verimli depolamak, verimli kullanmak" zordur diyorum.
en azından burada mevcut sistemlerin verimlerini iyileştirmeye çalışmak, onları geliştirmek ve yeni daha verimli yollar bulmak demektir. Bunları yaparken tabiki kapalı çevrim çalışabilecek (devri-daim) sistemleri ve yöntemleride parentez aralarına iliştirmek dahada faydalı olacaktır.
Bunları dikkate almamız bana değil bize büyük faydalar sağlayacaktır düşüncesindeyim.
Teşekkürler