elektrik üretmek

Sayın abuzettin20
Burda gözden kaçırdığınız bir şey olduğunu söylemem gerek.Vermiş olduğum formül güç =kuvvet x kuvvet kolu
Ve dediğim bu olay sözde değil denenmiş bir testtir tabi çok küçük bir deney. Sistemin çalışması 20 cm pervane kanatları olan bir su değirmeni 60 cm yukarıdan akvaryumun altından bir pipetle üzerine su akıtılıyor. Pervanenin milinde bir poşet lastiği yardımıyla dönen çocukların oyuncaklarından oluşan pompa ve değirmen yardımıyla dönen küçük şekiller 5 tane ayrı ayrı dönüyor(+ yük ) ayda bir defa 1 litre civarında buharlaşma suyu tamamlıyoruz suyun devirdaimi sürekli yani anlatmak istediğim eğer kanatları yeterince uzun yaparsanız manivela kuvvetinden faydalanarak + güç elde edilebiliyor.
Unutmamak lazım ki bazan hesaplar uygulamadan çok farklı çıkabilir!!!!
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Rahmetli Kemal Sunal bunu görse,bana gerek kalmadı diye mesleği bırakırdı ya
Abi binaya bak labrotuvara bak.Galiba gariplerin parası bodrum katına yetmiş.
Anlamadığım şey laseri açtı,dönergeç döndü,sonra lazeri kim besledi ???
Bir de forumda bir arkadaşımız fluke87 satıyordu sevabına alıp hediye edelimYa voltmetrede mV yazıyor,laser 24 kW mı ne dedi.24 kw lık laser gerçekten 24 kW harcıyorsa,yani o 24 kW ışık gücü değil de cihazın gücüyse,1000 amper kadar akıma dayanacak kablo nerede,ortada kablo yok.
Gördüğüm ve anladığım kadarıyla o laser dedikleri şey de illütrasyondu.Öyle laser mi olur ya?Gerçi ben laserden anlamam da,zaten onlar da laserden anlamayanlar için bu filmi hazırlamış gibi geldiYani hedef kitlesi benimlazer sadece dönergecimizin çerçevesine vuruyor,sonradan başka yerleri aydınlatıyor.Laser ışığı döne döne geliyor(sanırım dönergeç ismi buradan kaldı )ve laser çalışırken sağa sola sıçrayan parçaları gördünüz mü?bi yeri de yakmıyor.
Anladığım kadarıyla o dönergecin dış çerçevesi metal falan değil,alümünyum folyo ile straforu sarmışlar.
en hoşuma giden kısmını en sona sakladım o gözlük ne ya öyle,bizde talaşlı imalatta çalışan arkadaşlar kullanıyor.Erke dönergeci çapak mı sıçratıyor.Bembeyaz cam mı gözü laser ışığından koruyor.Bu arkadaşlar bence kendilerine güzel bir eğlence bulmuşlar.Neyse e-mail yoluyla yalan mail zinciri yollamaktan daha eğlenceli ve zararsız.Arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve inanın bana yanılıyor olmayı hiç bu kadar istemezdim.
eklenti:Allah iyiliğini versin Zaferulanzafer olayın bir geyikten ibaret olduğu biliniyormuş.Ben de saf saf yorum yapıyorum.Sen beni güldürdün,Allah ta seni güldürsün.
Size 1-2 link vereyim
http://www.erketurk.com/kamuoyu_duyurusu_8.asp
http://www.itusozluk.com/goster.php/togan+kafeso%F0lu
http://www.itusozluk.com/goster.php/erke+d%f6n%fcyor
 
arkadaşlar harikasınız ya.milleti kandıranlar bizleri kandıramaz.bu siteye bayılıyorum var olun...
 
Patron tek bİr boruyu ona bÖlÜyorsun tek haldekİnden dolaysiyla basinÇ azalacaktir vede trİbÜnlerİ yavaŞ dÖnecektİr belkİde hİÇ dÖnmeyecekler arti...arti basinÇ borunun kesİtİnede baĞlidir vede suyun yÜkseklİĞİne p=h.d
 
merhaba arkadaşlar.artık kadermidir kazamıdır bilmem ama yıllardır üzerinde çalıştığım projemin yine eksiklerini tamamlamak için arama yaparken bu konuyla karşılaştım.meğer acaba benden başkası düşünmüşmüdür acaba dediğim projemi sayın ykara arkadaşımızda düşünmüş.ama sanırım benim bir kaç sene gerimden geliyor.çünkü daha basit.benimde eksiklerim var.zaten tübitakla ve birkaç üniversiteyle görüştüm.tübitak patent istedi üniversiteden daha fazla araştırmam istendi.bencede çünki hiç doğru dürüst ne deney yapabildim nede araştırabildim.vaktim pek yok maddi durumumda iyisayılmaz baya masraflı bir proje dediler.taksitle bir bilgisayar aldım eh işte çat pat bilgisayarıda öğrendik biraz.şansımı birdaha nenemek istiyorum bu seferde ilgilenmezlerse bu sitede belki yayınlarım.sitede tam bana göreymiş üye oldum.sayın şefin mesajıydı sanırım.bir projesini arkadaşına söylemiş oda ğülmüş.daha sonra mahçup bir şekilde gelip japonların yaptığını söylemiş.benimde manyetik alanla ilgili bir çalışmam vadı.bir nesnenin manyetik etkiyle havada asılı durabileceği üzerinde düşünüyordum.anlattığımda havada asılı durursa neye yarar dendi.meğer japonlar benim düşündüğümü çoktan düşünmüş yüksek hızlara ulaşan maglev trenlerini yapmışlar.süper iletken mıknatıslarla havada gidiyormuş.neyse böyle birşeyi düşünmek bile benim için güzel bir duyğu.bilimde beni çeken birşeyler var.seviyorum uğraşmayı.ayrıca birsey söyleyeyim dünyada en çok patent başvurusu yapılan ülke japonyaymış.adamlar boşuna gelişmemiş.patent oldumu yetkililer dahada ilgileniyorlar.her neyse daha uzatmayayım görüşmek dileğiyle.saygılarımla...
 
asla gecemezsin cünkü güc giris gücü cıkıs gücüne esittir.hatta kayıplarda olacaktır yani 1 kw ttan daha düşük bi deger elde edersin
 
bende önceleri geçemem diye pek önemsememiştim bu projemi.ancak üniversiteden mantıklı çalışabilir cevabı geldikten sonra bir umut belirdi.acaba daha önce böyle bir proje denenmişmidir.bildiğim kadarıyla yok.benzerleri var ama çoğu işe yaramaz.tarih boyunca böyle pek çok proje geliştirilmiş.bazılarını yapmışlar bile.bunu yapanlarda normal insanlar değil baya bilim adamları.yakın zamanda bile steorn ve erke kuruluşları açıklama yapmamışmıydı.daha sonra sesleri çıkmadı ama bakalım belki bir gün biri başarır.başarırsada küresel ısınmayı baya yavaşlatır.
 
arkadaşlar erkevideo su için yorumlara istinaden yazıyorum o video gerçek değil bir kaç arkadaşın şaka amaçlı yaptığı sonra paylaşım sitelerine gönderdiği bir çekim. cidiye almayın onları kafa yormayın yani. ben burada yazıları okuduktan sonra neymiş bu diye izledim videoyu normal gelmedi bana biraz araştırdım ve üniversiteli arkadaşlar çıktı ardından. ve sizde komik şekilde bunun üzerine yorumlar yapmışsınız.
 
yukarıdaki mesajıma bakarsanız zaten olayın geyikten ibaret olduğunu yazmıştık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…