Elektrik şarj istasyonu

Hocam ben malzemelerin hepsini aldım. 5 katlı apartman ama 10 dairelik. Binada trifaze hat yok. Herkesin kendi garajı var. Kendi saatimden kablo ile götürüp 7kw lık şarj alacağım bir sistem kuracağım. Anladığım kadarıyla 2P-40A bir Sigorta sonrasında kaçak akım rolesi koyacağım A tipi. Makine prizi için 32A olan c40 bir sigorta daha koymam gerekir mi tekli ?

Prizi alırken dikkat edin, eski tip 32 Amper trifaze kauçuk fiş vermesinler yanlışlıkla. Onların da adı 3x32 diye geçerdi.

Sayaç sonrası KAKR üzerinden alacağınız hat için ayrı bir KAKR'a gerek yok. Sayaç tarafta 300mA KAKR varsa 40mA'lık gerekir Otomat sigortayı da B tipi 32A seçin.

Binada trifaze hat yok .
Monofazeden hat almak
Araç şarj ve daire ɓeraber sıkıntılı olabilir

Son düzenleme:
Herkese merhaba dün elektrikli araç mobil istasyon için elektrikçime trifaze kombinasyon panosu yaptırdım 63lük sigortalar parafudr kacak akım rolesi 6x5 kablo herşey usulune uygun... şarj aletini trifaze prize taktım aracı şarj etmiyor sonra ev fişi dönüştürücüsünü takıp yanındaki monofaze bildigimiz ev prizine takınca bütün sitenin trifazesi gitti.. sonra gediz gelip trafodaki sigortayı yükselttiklerini o trafodaki sigortanın zaten yüksek olması gerektiğini söyledi.. bugün ise şarj aletini prize taktığımda hiç bir ışığı yanmıyor (dün bozuldu sanırsam) daha sonra aracımla birlikte gelen acil durum şarjını (ev prizine giren) denemek için taktığımda ilk bütün ışıkları yanıyordu daha sonra ışıkları söndü (muhtemelen o da yandı) daha sonra sistemde sorun var mı diye ışıldak taktım o ışıldaktan da duman gelmeye başladı. elektrikçiyi çağırdım ölçüm yaptı herşey normal gözüküyor trifazeden 400 monofazeden 250 geldiğini kendi gözlerimle gördüm. sonra acaba fazların yerinden mi kaynaklanıyor diye onların yerini değiştirdi yine ölçtü yine aynı değerleri aldım hatta üstüne kendi şarjlı matkapının bataryasını prize taktı hiç bir sorun olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.....

Forum istatistikleri

Konular
129,731
Kullanıcılar
452,450
Son üye
DOGUŞ KOÇ

Yeni konular

Geri