1- hiç bir şey için geç değil. ben emekli olduktan sonra elektronik kart tamiri öğrendim.1- Yaşımın geçmiş olması bu mesleğe adım atmam için engel mi?
2- Nerelere başvurabilirim fabrikalara mı sanayi gibi yerlere mi?
3- Bu mesleğin Avrupa'da konumu nasıl?
4- Akademik olarak ilerlemem Avrupa'ya gidebilme şansımı arttırır mı?
5- Bu mesleği edinip ustalaşabildikten sonra kendi işimi kurabilir miyim?
Ustam yorumlarınız motive edici teşekkür ederim. Peki başlangıç için fabrika mı sanayii mi doğru olur sizce?1- hiç bir şey için geç değil. ben emekli olduktan sonra elektronik kart tamiri öğrendim.
2-yelpaze çok geniş önce hangi dalda ustalaşmak istediğine karar ver sonra uygun yeri bulursun.
3- ustalaştığın dal ve diploması varsa değerlisindir.
4-bu soruyu duymamış olalım diploman ve dilin varsa ilerlersin tabii ki
5- bu da senin yeteneğine bağlı. sen usta ol her şeyi yaparsın
Bir yerden başlayacağız bakalım. Umarım hayırlısı olur.Bütün sorularına 2 cümleyle cevap vereyim.
1) Hiç bir şey için geç kaldım deme ideallerinden vazgeçme.
2) Hayatta başarılı olanlar düştüğünde kalkıp arkasına bakmadan koşmaya devam edenlerdir.
Hocam yaş olarak meslek sahibi olmamanın ileri ki yılları için sorun olacağını biliyorum. Lakin meslek olarak neye başlarsam başlayayım en baştan başlamış olacağım. Mesleki açıdan koca bir sıfırım. Vasıfsızım. Ben marangozluğa da başlasam sıfırdan başlayacağım. Elektrik düşünmemin sebebi olmuşken adam akıllı bir meslek olsun diye. Ve bir yandan da niyetim, başlamış olduğum bölümün 2 yıllık üniversitelerine kayıt olmak... Bunları düşününce elektrik sektörü daha mantıklı geliyor.insanlar hata yapmazlar hata yaptıklarını anlarlar . Buna hata demek yanlıştır bu bir derstir. bazen bu dersleri öğrenmenin bedeli ağır olabilir . ama önemli değil. İnsanın temel sorunu en temel sorunu fiziki hayatını idame sorunudur. bunun için bir şekilde emeğini yada imal ettiği bir ürünü satmasıyla mümkün..
şimdi polislik molislik askerlik falan demişsin yapmak istediğin bumu? yoksa elektriktemi ilerlemek isytiyorsun .. mesele şu burda elektriği öğrenen kadar fiziki hayatını idame ettirebiliyormusun bu en az 2 yılını alır bu emeklerini paraya çevirebilmen . böle bir imkanın var ise olabilir yaş önemli değil . ama bu imkanın yoksa hayatının daha kötüye gitme riski var . bilemiyorum takdir senin
servet usta, benim çocukluk hayalimdi radyo-tv tamir etmek. kalktık babamın sağlık sorunları nedeniyle bodrum'a taşındık. o zamanlar bodrum sahil kasabası, ya okuyum memur olacaksın ya balıkçı yada marangoz. ben okuyamadım ama balıkçı da oldum marangoz da. sonra askerlik geldi. gittik geldik, balıkçılık sayesinde çok iyi paralar kazandım. fransızlarla hatchery deneyimi salak gibi gidip bir de evlendim 2000 krizinde işsiz kaldım. 2 yıl çalışmadan sadece birikimlerimle ayakta durdum. hazıra dağlar dayanmıyor. saçma sapan bir çok işte çalıştım fetönün gazetesini bile dağıttım. sonra gazete dağıtımı gemicilik bulduğum her işte çalıştım. üstelik bir de boşandım. emekli oldum ev aldım 10 yıl daha çalıştım hayata bak ya tam bir Türk filmi. annem felç oldu babayı kaybettik sonra kardeşim vefat etti. abim felç oldu daha sayayım mı? şimdi kızımla yaşıyorum. onun da boynu kırıldı 4 tane platin çaktılar. soğuklarda bir eli kolunu kullanamaz. ben oldum alkolik. zaten sanayide ve denizde işçi olarak çalışandan bir bok olmaz. kadınlardan yana hep kötü şans bulduğum o*os*u, bir tek kızımın annesi avukat kadın gibi kadın çıktı. o da en akıllı şeyi yaptı beni boşadı gitti.valla bilmiyorum bu elektrik hobi olacak iş değil elektronik olabilir elektrik lanet bişi 35 yıl önce penseyi kaçırdık bir yerimize halen çıkaramıyoz . ölüp gidecez zannımca biryerimizde penseyle ..
zaten evlenmenin en iyi yanı boşanma ihtimali değilmi?servet usta, benim çocukluk hayalimdi radyo-tv tamir etmek. kalktık babamın sağlık sorunları nedeniyle bodrum'a taşındık. o zamanlar bodrum sahil kasabası, ya okuyum memur olacaksın ya balıkçı yada marangoz. ben okuyamadım ama balıkçı da oldum marangoz da. sonra askerlik geldi. gittik geldik, balıkçılık sayesinde çok iyi paralar kazandım. fransızlarla hatchery deneyimi salak gibi gidip bir de evlendim 2000 krizinde işsiz kaldım. 2 yıl çalışmadan sadece birikimlerimle ayakta durdum. hazıra dağlar dayanmıyor. saçma sapan bir çok işte çalıştım fetönün gazetesini bile dağıttım. sonra gazete dağıtımı gemicilik bulduğum her işte çalıştım. üstelik bir de boşandım. emekli oldum ev aldım 10 yıl daha çalıştım hayata bak ya tam bir Türk filmi. annem felç oldu babayı kaybettik sonra kardeşim vefat etti. abim felç oldu daha sayayım mı? şimdi kızımla yaşıyorum. onun da boynu kırıldı 4 tane platin çaktılar. soğuklarda bir eli kolunu kullanamaz. ben oldum alkolik. zaten sanayide ve denizde işçi olarak çalışandan bir bok olmaz. kadınlardan yana hep kötü şans bulduğum o*os*u, bir tek kızımın annesi avukat kadın gibi kadın çıktı. o da en akıllı şeyi yaptı beni boşadı gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?