Suat_Korkmaz
Profesyonel Üye
- Doğru arkı yakaladıktan sonra elektrod sürekli ark üretir. Yani kaynak yapılmış olur. Yalnız ark çıkması elektrodun erimesi anlamına gelir. Elektrod kısalır yani. Kısaldıkça sizin de elektrodu malzemeye aynı oranda yaklaştırmanız lazım ki ark sürekliliği olsun. "Ne kadar yaklaştıracağım?" sorusunun cevabı "el alışkanlığı kazanana kadar" olabilir. Benim kısa süreli tecrübeme göre elektrodu ne çok bastırın (çok bastırınca ark durur ve elektrod malzemeye yapışır), ne de az bastırın (yani elektrodu malzemeden uzaklaştırmayın) yoksa ark mesafesi kaybolur ve ark olmaz haliyle.
- Benim tavsiyem hurda bir demir parçası üzerinde acemelik atın. Elektrodu demir üzerinde yukarıdan aşağıya doğru sürtün. Doğru sürekli bir ark yakaladıktan sonra elektrodu çekin ve ucuna bakın. Doğru ark çıkaran elektrodun ucu nasıl olur, görün ve hafızanıza kazıyın.
- Sakın çıplak gözle arka bakmayın. Kör edebilir:
- Yüzünüzü koruyan başlık kullanın yoksa amele yanığı olursunuz.
- Benim tavsiyem hurda bir demir parçası üzerinde acemelik atın. Elektrodu demir üzerinde yukarıdan aşağıya doğru sürtün. Doğru sürekli bir ark yakaladıktan sonra elektrodu çekin ve ucuna bakın. Doğru ark çıkaran elektrodun ucu nasıl olur, görün ve hafızanıza kazıyın.
- Sakın çıplak gözle arka bakmayın. Kör edebilir:
- Yüzünüzü koruyan başlık kullanın yoksa amele yanığı olursunuz.