Elektrik ark kaynağı tecrübesi paylaşımı

Ben Italyan Fimer T162 aldim. Sargilarin bakir mi yoksa aluminyum mu oldugunu nasil anlayabilirim? Korumasini acmak mi lazim?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Sözüm inverter tip için değil arkadaşlar.
 
biraz zorlansamda sonunda becerdim.Elektronikçi olarak lehim yapmaya benzemese de
 

Ekli dosyalar

  • SAM_2512.JPG
    420.7 KB · Görüntüleme: 38
  • SAM_2514.JPG
    418.9 KB · Görüntüleme: 33
  • SAM_2517.JPG
    415.6 KB · Görüntüleme: 34
Kaynak konusunda en uzman kişilerden biriyim diyebilirim. Su altı dahil olmak üzere birçok alaşım ve çalışmada tecrübem var.

Rutile Elektrod daha dayanıksız bir elektrod olsa da kullanımı kolay oluyor. Bunun için maskeyi kaynağı görecek şekilde yüzünüze yakın tutup küçük aralıklarla elektrodu yaklaşık 50 milisaniye birleşim noktası üzerinde tutup bırakın. 3 mm profilde uygun amperin 2.5 rutil elekrod kullanımında 80 100 arası olması uygundur. Kaynağı yaptığınız sırada elektrodun yanma yönünün tersinde bir parlama olacak, o parlamanın en parlak ve sıvı gözüken kısmı çeliktir ve iki parçanın birleşiminde takip etmeniz gereken o sıvının iki malzemenin ortasına eşit miktarda dağıldığıdır.

Kolaylıklar dilerim
 
teşekkürler ilyas bey. daha önce çok yanlış bilgi okuduk, mesela elektrodu çok hafif değdirin gibi o zaman yapışma çok olmuyor ve dağılmıyor yuvarlak şekilde oluyor benim yeni başlayan birisi olarak en çok zorlandığım konu elektrod daki kaplama aralarda kalıyor ve kaynak yeri delikli gibi oluyor maskeye gelince gözlük almıştım bu seferde suratımda iki defa yanık oluşunca karton maske yaptım gözlük için yer açtım o şekilde yapıyorum. tabi gözlükten dolayı yeri görmediğim için küçük power led li kafa feneri kullanıyorum kaynak yapacağım yeri çok rahat görüyorum kartonla maskeyle uğraşmayacağım bu ürüne fener tak iş bitsin.birde bilgisi olan varsa elektrod kalınlığı neye göre seçilir ben şu ana kadar 2.5mm kullandım malzemeye göre değişirmi

http://www.hepsiburada.com/lorex-kaynak-bas-maskesi-p-HRFURLRGE2013
 
Evet malzemeye göre değişir fakat kullanıma uygun en ince elektrod 2.5 mm olanı. Malzeme olarak 5 mm ve altında 2.5 mm, 5 mm ve 20 mm'ye kadar 3.25, daha üstlerinde ise 4.0 veya 5.0 veya demirtozu tip elektrod tavsiye ederim. Basit demir doğrama işlerinde rutil, endüstriyel veya dayanım isteyen çalışmalarda E7018 Bazik yada Cell gibi elektrod tiplerini kullanmanızı öneririm.
Gazaltı kaynaklama işlerine gelince onlar da teferruatlı, kaynak tellerinde model seçimi önemli..

Maske olarak resimdeki kafa maskesi iyi duruyor ama fener olayı biraz abartı (alışırsınız zamanla) Bu işi yaparken ışığın cildinize temasından önemle kaçının.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…