Selamlar.Sonuç olarak ben daha gencim ve dükkan açmak risk ve sorumluluk ister ben şuana kadar hiç böyle bir sorumluluk almadım, aklımda şöyle satsam böyle yapsam diye düşünüp iyi para kazanacağımı düşünüyorum ama hiç dükkan açmadığım için farklı ya da bilmediğim zorluklar başıma gelebilir.
Peki neden böyle dedin az kazanıp çok çalışmak?Selamlar.
Kazanacağını ALLAH bilir ama bu düşünce ile kaybedeceğini pek sanmıyorum
Mahalle içi Elektrik dükkanı; şayet mahalledeki evlere ve esnafa iş yapıyorsan, elektrik alanında en çok çalışan ve en az para kazananı olursun (Bu söylediğim senin şevkini kırmasın).
Meslek lisesi mezunlarının ustalık belgesi alma şartını bilmiyorum ama diğer belgeler gerekecektir (İş yeri açma vs)
Kendi mesleğini yapmak her zaman mantıklıdır.
Kendi işini yapmak ise daha mantıklıdır
Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü okudum onu yazmahı unutmuşum Evet zaten bol sermaye olucak o kesin 1 yıl hiç iş yapmicakmışım gibi hesap yapıcam. Vergi mutlaka vericez, işçi çaıştırmicam işleri tek yapıcam, yapacağım işler çok aşırı zor değil ne işler yaptım tek başıma bir bilsen Dükkamda ben olmadığım zaman babam ya da bir çırak bırakıcam, öyle düşünüyorum, excel kullanıp tüm ürünleri gruplamdırıp ne kadar kullanmışım, stokta ne kadar var bunların hesabını tutup hangi ürüne ne kadar ihtiyacım var ona göre ürün alımı yapıcamBenim anlamadığım 4 yıllık Üniversite mezunuyum diyorsun. 4 yıllık mezun mühendis oluyor. Sen ne bölümü okudun? İşyeri açmak kolay işyerinde kazanılan sandığın o paracıklar bir bilsen nerelere gidiyor. Önce bol sermaye lazım hele bu ortamda bir yıl hiç iş yapmadım gözüyle bakarak kirası vergisi işçisi vb kazansanda kazanmasanda iş yapsanda yapmasanda her ay ve hergün masraf olarak senden çıkacaktır. Derlerya üç ölç bir biç. Dikkat etmek iyi tartmak gerekir.
Tavsiyeniz için teşekkürler, benim çalıştığım dükkanın yeri çok iyi ve evet tanıyanı çok, dükkan 15 yıllık var ve ben bu dükkanda 9 yıldır varım ve dükkanı bildim bileli hep çok kazanır dükkanın yeri çok iyi, bence kilit nokta dükkanın yeri, dükkan ana caddede olursa herkes tarafından hızlıca öğrenilir ve tanınır ama yeri kötüyse o zaman zor işte. Zaten ben yaptığım hesapta tüm giderleri işin içine kattım, aylık hesaplama yapıcam ve dükkanın tüm masrafını çıkarttıktan sonra topladığım parayı cebe atıcam ya da kendime bir maaş bağlicam artan parayı bankaya atıcam dükkanın parası olucak. Örnek 3500 tl maaş bağlicam kendime kalan para dükkan banka hesabında olucak. İyi bir stok takibi ile ayda hangi üründen ne kadar satılmış hangi üründen ne kadar ihtiacım var onu çıkartıp kazancı ona göre harcicam. İyi bir düzen her şeyi mümkün kılar. Zaten 1 yıl boyunca harcadığım masrafları çıkartmaya çalışıcam kazanmayı beklemicem, o süreye kadar da mutlaka çevre yaparım en azından insanlar beni bilirler. Sen benim çalıştığım dğkkanı görsen giren çıkan belli değil, para takibi ve stok takibi hiç yok kafaya göre ürün alınıyor ama dükkan yine de ayakta kalıyor. Acun Ilıcalının bir sözü var, "Zamanında İstanbulun en işlek caddesinde dükkana gelen herkese pantalon satmamıza rağmen yine de battık çünkü hesap kitap işleri hiç yoktu" demişti, iyi bir hesap kitap yoksa hiç kimse ayakta duramaz.Dost ben 23 yıldır elektrikçilik hayatım var. Ve birçok endüstriyel baktıgım fabrika petrol istasyonları çitlikler VS. Serbest çalışıyorum aracıma bütün malzemelerim var ayrıca bir depom agırlıklı şalt ürünleri kablolar VS bulunduruyorum. Senin dedin gibi olmuyor dükkan işleri. Öncelikle günlük hiç para kazanmadan 150 TL dükkanın boş masrafı var. Kira elk su vergi yemek iki kişi. Önce bu dükkan 150 kazanacak sonra sana para kazandıracak. Bu işte çevre çok önemli çevren geniş degil ise 2. 3 sene para kazanmayı bekleme. Mal alım gücün yoksa hele hiç paranı boşa harcama bence birazdaha kendini yetiştir. İyi karar ver derim. NOT. BENİM YETİŞTİRDİM elemanlarımda senin gibi düşünüp dükkan açtılar sonları hüsranla bitti. Yanlış anlama hevesini kırmak istemem. Osenin hesabını yaptın esnaf kaç yıllık. Artı meslek lisesi mezunlarına ustalık belgesine gerek yok diplomaları yeterli dükkan açmak için yani yetki belgesi alırlar. Direk
Hocam ne arızalar çıkar ne sorunlar çıkıyor bir bilsenDükkân açılacak yerin konumu cok onemli bence.mesela benim çalıştığım ( malzeme aldigim) dukkan merkezi bir yerde ve o sokakta nalbur hırdavat vs bir suru dukkan var..malzeme almak isteyen o sokaga gelir..avizeler sobalar uydu cihazları vs bir suru elektrik Elektronik materyel var..bir de elektrikcisi var disari is yapan..o adam bile son donemlerde şikayetçi is yok diye.hele ki mahalle arasinda açılacak bir dükkân ve civar binalara arıza tadilat icin gitmek vs bos vakit kaybidir bana gore..ben şahsen ampul patlasa gidip bim den filan alıyorum ucuz diye..siz.daha ucuza satamazsiniz..hem elektrik arızası normal mahallelerde filan cok fazla cikmaz.genelde eski yapilar vs varsa hele hic cikmaz.( kakr yok topraklama yok) ne arizasi cikacak..
Konum olarak sitelerin bolca bulunduğu bir yere dukkan açmak daha mantikli gibi..oradaki evlerde kakr olur.insanlar biraz daha paralidir..kendileri yapmak icin uğraşmazlar sorunları vs ..malzeme satisindan pek bir kazanç olacağını düşünmüyorum..çok malzeme alacak adam gider toptancidan alir.senden en fazla ampul duy fiş tek tük ucuz seyler alirlar..bence sadece işçilik kovala..dukkan acmak su zamanda büyük kumar
Aslında haklısın sosyal medya ve internetten biraz iş kovalamak lazım dediğini yapıcamMadem bahsettiğin işleri yapabiliyorsun.Başlangıçta iş yeri açmadan internet,sosyal medya, çevre ve tavsiye ile iş yapmayı dene.Daha sonra belli bir potansiyele ulaşınca dükkan açmak daha mantıklı olur.Dükkanda her zaman masraf olur.Ve ne kadar iyi muhasebede tutsan para mutlaka bir yerlere gider özellikle son zamanlarda.
Ayrıca bende merak ettim 4 senelik mezunsan mühendis olman lazım
Uluslararası Lojisik ve Taşımacılık Bölümünen mezunum onu yazmayı unutmuşumBenim anlamadığım 4 yıllık Üniversite mezunuyum diyorsun. 4 yıllık mezun mühendis oluyor. Sen ne bölümü okudun? İşyeri açmak kolay işyerinde kazanılan sandığın o paracıklar bir bilsen nerelere gidiyor. Önce bol sermaye lazım hele bu ortamda bir yıl hiç iş yapmadım gözüyle bakarak kirası vergisi işçisi vb kazansanda kazanmasanda iş yapsanda yapmasanda her ay ve hergün masraf olarak senden çıkacaktır. Derlerya üç ölç bir biç. Dikkat etmek iyi tartmak gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?