Elektrik dükkanı açmak istiyorum ?

, benim çalıştığım dükkanın yeri çok iyi ve evet tanıyanı çok, dükkan 15 yıllık var ve ben bu dükkanda 9 yıldır varım ve dükkanı bildim bileli hep çok kazanır dükkanın yeri çok iyi, bence kilit nokta dükkanın yeri, dükkan ana caddede olursa herkes tarafından hızlıca öğrenilir ve tanınır ama yeri kötüyse o zaman zor işte.
Dükkanı açtınız mı?
 
Elektrikçi dükkanı olduğunu kabul edip yazıyorum,dükkan bulucan kirada anlaşıcan tabi dükkan çıkmaz sokakta olmaz tercihen işlek yerde olacak,kira,deposito anlaştınız ,kontrat yapıcanız resmi olarak ,buraya kadar tamam.
Esnaf odasına kayıt yapılacak ,senelik aidatı var (parasız tuvalet bile yok ülkemde unutma )ha ustalık belgen felan var talep işi felan yapacaksan bulunduğun ilin elektrik teknisyenleri odası derneğine kayıt yaptırman lazım onunda yıllık aidatı var,sırada vergi dairesi var şirket felan açmıycaksan evraklar aşağıda .

Basit Usulde İşyeri Açanların Hazırlaması Gereken Evraklar
İşe Başlama Bildirimi Belgesi (Örnek no. 2024-a)
Onaylı nüfus cüzdanı örneğini, (Bizzat başvurulması ve nüfus cüzdanının aslının ve bir adet nüfus cüzdanı fotokopisinin getirilmesi durumunda onay vergi dairesince yapılmaktadır.)
İkametgah Belgesini,
İşyeri mülkiyetinin mükellefe ait olması halinde emsal kira bedelinin tespiti amacıyla emlak vergisine esas olan vergi değerini gösteren belediyeden onaylı belgeyi,
İşyeri kira ise kira kontratının bir örneğini hazırlamalıdır.
Şimdi geldik ruhsata ilçe belediyesine ruhsata başvurucan buyrun evraklar.

Vergi levhasının iki adet fotokopisi
Kira kontratı ve tapu fotokopisi
Binanın imar durumu hakkında belge
T.C. Nüfus cüzdanı belgesi
Yangın söndürme tüpü dolum belgesi
Gıda üzerine satış yapan veya kuaför gibi insanlar ile temas içinde iş yapan işletme çalışanlarından portör muayene kartı
Bağlı olunan esnaf odası kayıt belgesi
Ustalık belgesi
Açılacak olan işletme şirket bünyesinde hizmet verecek ise Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri, Faaliyet belgesi

Şimdi her şey tamam vergi mükellefi olduk, ruhsat aldık esnaf odasına kayıt yaptırdık parekende satış için pos alıcaz (onunda vergi dairesine kaydı var)onun için bankaya başvurucan,en önemlisi bütün bu işleri yapacak ya da sana yol gösterecek iyi ve güvenilir bir muhasebeciyle anlaşman ,çünkü daha sonra hesapların,vergilerin için zaten lazım olacak .Yazdıklarımı internetten araştırmayla bulursun esnaf odası için sen yeniden araştır,Hayırlısı olsun kolay gelsin.
Not:Kiraladığın dükkanın tapusunu gör işyerimi öğren ruhsatta sıkıntı yaşarsın.
Vergi dairesi yoklama için memur gönderecek başvurudan sonra gerçekten böyle bir yer varmı diye kontrol amaçlı onu es geçme .
 
ilk okarak muhasebeci lazım. Yazarkasa pos , dükkan açma ruhsatı belediyeden maliyeye başvuru . Görüldüğü üzre direk yolmak amaçlı talepler.

Kişisel fikrim ise Acma arkadaşım. Şuanda kimse memnun değil. Ömrünü bu işlere vermiş ustalar perişan ve bıkmış durumda. Bugün en basit 2 kontaktor olmuş 100 lira. Kime ne satacaksinda ne işçilik isteyeceksin ? Günde 2 eve gitsen ki şu durumda imkansız alacağın para 200 lira etmez. Etsede dükkana ne koyacaksin ? Yok benim ideallerin var çalışkanım yaparım dersende aç ama 1 yıl sonra minimum sayılabilir 80 bin lira zararla kapatacaksin. O yüzden hiç tavsiye etmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,348
Mesajlar
936,114
Kullanıcılar
453,648
Son üye
mhkiraz

Yeni konular

Geri
Üst