rsimsek
Profesyonel Üye
Gelgit de dalga enerjisi gibi enerji üretimi sınıfına girer. PDHES depolama içindir.
Gelgitin de farklı versiyonları var ( Havuz , gölet sistemli ) . Bitirme tezimi alternatif enerji üretim sistemleri hakkında vermiştim fi tarihinde .Gelgit de dalga enerjisi gibi enerji üretimi sınıfına girer. PDHES depolama içindir.
Rüzgar depolanamayacağına göre üretilen enerji ya kimyasal (akü vb yöntemlerle) ya da PDHES yöntemi ile depolanacak. Aslında bir de basınç yöntemi var ama ne ölçüde işe yarar bilemem.Değerli ustalar arkadaşa rüzgar enerji santrali için proje hazırlaması istenmiş, hidroelektrik değil. Bie de şöyle bir sıkıntı var böyle bir ARGE için kimin bütçesi var?
Birde bu hususta petrol rafinerilerin bacasında gümbür gümbür yanan alev heyecanlı gençleri çok tahrik eder. Niye boşuna yanıyor. Bundan birşey sağlanamaz mı, falan fıstıkBunu ben de çok düşünmüştüm fakat o deponun maliyeti kurtarır mı? Enerji fiyatları arttığında daha cazip olabilir tabi ki. Ama yine de en ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir tespitine geliyoruz. Yani binada çok iyi bir yalıtım. Burada da yine para köfte hesabı akla geliyor. Ne kadar enerji tasarruf için ne kadar masraf ediyorsun? Bir de bazı yerlerde yerin bilmem kaç metre altına salınan borularda yerin ısısı klimalardaki gibi ısı pompası ile evi ve suyu ısıtmada kullanılabiliyor.