Forumu okudum ama yazılanlar komik geldi. Devlet dairesinde (DSİ, TCDD vb) çip tasarlıyorlar da benim mi haberim yok. Elbette elektrik mühendisi aramaları çok normal. EMO'ya etmedikleri laf kalmamış. EMO işsiz ve ücretli mühendisler kurultayı yaptığında bir zahmet gitselermiş. Krizin sorumlusu sanki EMO. Şirketler krizi bahane edip insanları işten atınca devlete yönelmek durumunda kaldı elektronik mühendisleri ve şimdi de sorunu EMO'da buluyorlar. Bütün okul hayatı boyunca eğitim sistemine tek ses çıkarmayan bu insanların sonra ağlamalarını anlamıyorum. (nerden biliyorsun diyeceksiniz biliyorum kardeşim YÖK eylemine koca istanbulda 500 kişi katılıyor her sene ordan biliyorum) Bunun dışında mühendislik öğrencilerinin CEO olma hayalleriye okulu bitirdiklerini de kendi okulumdan görüyorum. İş bulamıyorsan şirket kur diyenler bile vardı. Ekmek bulamıyorsan pasta ye der gibi. Ancak mezun olunca hayatın öyle olmadığını paranın çok ama çok zor kazanıldığını gördüler. Köle gibi çalışsalar bile işten çıkarılabildiklerini gördüler. Elektrik müh. bitirince 1.5e işe başlarken elektronikçiler 2.5a işe başlıyordu zamanında. O zamanlar çok mutluydu herkes. EMO'ya da siyaset yapılan yer diyip dururdu öğrenciler halbuki çalışanların da hakları korunsun demek siyaset yapmak sayılıyor ülkemizde. Şimdi kriz var diye elektrikçiler kötü, standart getirmeye çalışan EMO kötü oldu.
İşten çıkarmalar olmasın çalışanların da hakları korunsun deseler şaşardım zaten.
Bu kadar sığ düşünmeye ne zaman alıştırıldık. Bundan 50 yıl önce de böyle miydik acaba? Çok merak ediyorum.