Elektrik, Elektronik ve Otomasyoncular

dogru dıyosunuz agalarda yapacak bişey yok para lazm

+1

yeni mezun olmuşsun heryerden iş bul diye baskı var. kimse demiyor ki ya bukadar okumuş adam o paraya çalışırmı diye. Sen kabul etmesen gelip senin durumundaki bi başkası girecek işe. Binlerce kişiyide örgütleyemiyeceğimize göre ?
 
Bende tam otomasyona yöneleyim son sınıf derslerini ona göre seçeyim diyordum yaw :s
 
Arkadaslar merhaba bu konuda bence topluca yapabılecegımız bısey yok nedenı ıse su an burada goruslerını paylasan arkadaslar dahıl hıckımse aynı standartlarda değil . evet işsizlik. piyasa şartları , düsük maas , varyemez somurgecı patron bir gercek fakat teknık adam olmak profosyonel iş yapmak da herkesın işi değil. piyasada 3-4 senedır aynı isde calısıyor ve maasında sosyal haklarındada halen bır degısıklık yoksa yada piyasada halen ucuza ıs yapıyor her ıse kosuyar ama bır turlu parada kazanamıyorsanız sorunu kendınızde aramanızı onerırım. kalıteli iş yapan ama fiyatı yuksek esnaf , tecrubelı ve ısınde donanımlı teknık adam herzaman hersektorde kazanıyor.tamam dusuk bütceli bir esnaf icin is secmek cogu zaman mumkun olmuyor ama bunu alıskanlık halıne getırmemek lazım 100 dolara program yazan arkadasların yaptıkları işlerde 100 dolarlık oluyor. büyük olcekli , cok paralı , yuksek ücretli işler için yetenekli bilgili tecrübeli işinde kendini geliştirmiş insanlar aranıyor. İtülü odtulu ama kutuk olmakdan kurtulamamıs gunu kurtararak bolca kalıtesız ucuza ıs yapan esnaf yada senelerce calısıp ampul degıstırmekden baska bır bilgi edinemeyen arkadasların . meslekı olarak kendınıı gelıstırmıs bılgılı tecrubelı arkadaslara zarar verecegını sanmıyorum.


Maasınızdan sıkayetcıysenız yeteneklerınıze uygun sartlarda daha iyi fırmalar arayın. ben o fıyata calısmam deyıp bırakıp gıtmeyın orada kaybedecegınız bır kac ay sızın kazancınıza olabılır.gormedıgınız seylerı gorebılır yenı bılgıler edınebılırsınız . her meslegın bır acemılıgı vardır. Onemlı olan yılmadan usanmadan mesleğinizi ogrenmek


Musterı secme sansı olmayan ve u cuza ıs yapan arkadaslar kalıtenızı artırın is alanınızı genısletın örnek bır yandan yıldız ucgen pano baglarken bir yandanda plc programlamayı ogrenın.
 
Ya arkadaş doğru söylüyorsunda, ölene kadar hep hep kendimizi mi geliştirceğiz. Vallah bir iktisat işletme okusaydık hayatımız daha kolay olurdu. Hatta belki devlette kadrosu olan bir öğretmenlik dalına atansaydık yaşamımız çok daha kolay olur para kazanmamız bu kadar zor olmazdı. Rekabet çok fazla artık işinde çok iyi olman sadece yetmiyor ki, eğer bir insan özürlü ve aşırı tembel değilse zaten mesleğini iyi yapar pozisyona gelir. Standartlarımız yine yükselemez.Sonuçta ölümlü dünya bu kadar iş hayatı özel hayata katmayalım, Hep bir tempo ile çalışma azmi insanı zamanla yıpratır, hem öbür dünya için hem bu dünyada kalan zamanımızı mantıklı kullanmak gerekir.
 
evet arkadaşlar bizim mesleğimiz günümüzde küçümseniyor fakat bence bu küçümseme insanalrın cahilliklerinden kaynaklıdır. aklı başında bir insan bizim mesleğimizin ne kadar tehlikeli olduğunu düşünmüyor. en basit bir örnek ben hala öğrenciyim fakat benim ilham kaynağım babam o da bir elektrikçidir. bazı kişilerin kendilerine ait şirkettlerinde arızalar meydana gelir bunlar basit arızalardır. genellikle iyi yapılmayan pano montajından kaynaklanır veya panodaki elemanların birinin arızalanması ile ilgilidir. işi yapar ve ücret verileceğinde borcumuz nedir usta denir ve bir ücret söylenir. adam karşılık olarak şunu der usta bir kontrol kalemi çevirmeye bu kadar ücret istenir mi. fakat adam nereden bilsin orada herhangi bir kaçak olmayıp da işi yapanın çarpılmayacağını. bu bizim halkımızın elektrik olarak cahilliğinden kaynaklanıyor. elektriği önemsiz görüyorlar fakat en ufak bir 24V gibi bir gerilime elleri değsin korkarlar bunun bir de 380V var unutmasınlar...
 


Mesele çarpılma meselesi değil orada önemli olan o kontrol kalemi ile neyi kontrol etmesi gerektiğini bilip o arızayı tespit edip arızayı gidererek emeğinin karşılığını istemesidir.
 
Son düzenleme:
Örgütlenmeden bu sorunlara çare üretilemez,burda biz söylüyor biz ağlıyoruz.Bu konuya kayıtsız kalınmamalı ve gerekirse eylemler düzenlenmeli,bu kadar sessiz kalmak birilerinin ekmeğini kaymak sürmekten başka bir şey değil.

Ayrıca iş bul diyen mahalle baskısı zihniyetine de direnmek lazım,kendimizi bu baskıya kurban etmeyelimki bir şeyler değişsin.

Ayrıca kendimizi geliştirmek bir yere kadar önemli,bundan daha önemlisi varki oda bilgilerimizi ve yeteneklerimizi pazarlayabilme becerisi.Şahsen ben elektriğin en ağır ve pis işlerinde çalışarak bu mesleğe başladım,ama şu an piyasa pic,plc ve hmi yazılımları yapıyorum.Fakat buna rağmen hala ben hayatımı kurtarabildim diyemiyorum!
 
arkdaşlar örgütlenme türk toplumunun yapısına uygun bir şey değil bir dönem başarır gibi olmuşlar aralarına nifakları almışlar birbirlerini kesmişler. ben işyerimde 5 elektrikçiyi örgütleyemiyoum ki 50.000 100.000 kişi örgütlensin illa biri yan çiziyor ben şunu anladım diyelimmki bir iş yerinde belirli zafı olan adamlar belirleniyor (dışarıda bundan daha iyi iş bulamassını yiyenler) hangi bölümde çalışırsa çalışsın o adam zaten makinaları yapılan işi biliyor sen isyanmı ettin sana güle güle hemen yeni biri alınır o bilen kişi onu yetiştirir yetiştirirkende kendisi onun yerinede çalışır fazla mesaisini alır halinden memnundur sesini çıkarmaz çünkü ona bu işi ben biliyorum kralım egosu yüklenmiştir sonra o yeni eleman işi öğrenir bu sefer o doldurulur eskiye sen çok maaş alıyorsun güle güle derler bu çevrim böyle döner gider araya çomak sokmak imkansızlaşmış artık.
 
işin dogrusu bu anlatılan gibi ama bunun sebebi yine biz degeimizi kendimiz düsüüyoz sen haklısın ama akılaız basın dedini ayaklar ceke bizim elimizde istesek öyle olmaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…