Elektrik, Elektronik ve Otomasyoncular

Arkadaşlar bende piyasaya pic programları yazıyorum. Müşteriler hem ucuz olsun hem hem iyi olsun hemde istediğim an teknik destek alayım diyor. Anlamaları lazım ne kadar para o kadar iş. Benimle bağlantıya geçenleri açık açık bilgilendiriyorum çoğu geri dönmüyor ama olsun. Kârı yüksek tutuyorum, az iş yapıyorum, daha az yoruluyorum , işler daha kaliteli oluyor. Umarım uzun vadede olumlu dönüşü olacaktır.
 
merhabalar;
abilerim ilk once sunu solıyım yasım 21 otomasyon teknıkeriyim bende lise stajımla bırlıkte 3 yıldır otomasyon-elektrık sektorunde ugrasıyom ınan kı calıstıgım yerde olsun ,cevremdekı elektrıkcıler,otomasyoncular hep sitem ıcındeler ,onları duydukca , burda yazılanları okudukca hevesım kırılıyor,gelecegım ıcın kaygı ıcerısıne dusuyorum. 3 yıldır bıseyler ogrenmek ıcın meslegıme 4 elle sarılmıs durumdayım ama bu durumlara sahit oldukca elımı ayagımı cekesım gelıyor bu meslekten :(
 
cedric hevesini kırmana gerek yok kendini geliştirmeye öğrenmeye yeniliklere açık olmaya devam et mesleğimiz yaptığımız iş gerçekten cok zevkli ve yeni şeyler öğrendikce insanı daha cok kendine çekiyor cezbediyor tabi bunları yaparken hakettiğini yada emeğinin karşılığını alamayınca üzülüyor yoruluyor insan her işyeri senin için bir tecrübe olacaktır.Konuya ek olarak biz bireysel olarak birşeyler yapabilceğimizi sanmıyorum en fazla tatminkar değilsek maaşımızdan başka iş arayısına girer daha iyi şartlarda iş bulabilirsek ayrılırız tabi buda herkes için gecerli değil çaliştiğiniz işyerinde 10yılınız geçmiş cıksanız tazminatınızı alamıcaksınız bir sürü sıkıntı ama maas herzaman işe girerken alınır en azından ben cevremde öyle gördüm sonradan birşeyleri işletmede değiştirmek gerçekten çok zor!
 
Elektrik veya Elektronikçiler odası dediğin nedirki ...Yönetim kurullarına bakarsanız çoğu işveren..Bunlardan tabiki ben medet ummuyorum..
 
hlal afrin ogru iyon
 
arkadaşlar ilk önce kalifiye eleman olmalıyız
ikincisi ben aç isem sen beni doyurabilecekmisin acaba.hayır neden doyurayım dediğinizi duyuyorum.çalış ekmeğini kazan eşşek kadar adamsın diyorsun.peki ne yapayım adam bana kalifiye olduğum için 700 tl yi hak görüyorsa ya kabul edecem ekmeğim olacak akşama .yoksa cöplüklerde ekmek arayacam.zaten ben kabul etmezsem ahmet bunu 500tl ye kabul edecek.
peki ne yapmalıyız birlik olmalıyız ama koftiden değil gercekten birlik olmalıyız.ben bugün acsam sen beni doyurmalısın ki bende yarın senin karnını doyurayım.ayrıca eğitimlerle desteklemeliyiz vede bu sitede olduğu gibi bir satır bilgiyi birbirimizden kıskanmanmadan paylaşımda olmalıyız.yoksa hepimiz aç kalacaz yakında o zaman çöplükteki ekmeklerde yeterli olmayacak karnımızı doyurmaya
bu atasözünü artık kafamızdan silmeliyiz
bana dokunmayan yılan bin yıl yasasın
onun yerine kafamıza
bir elin nesi var iki elin sesi var atasözünü kazımalıyız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,867
Mesajlar
921,140
Kullanıcılar
450,987
Son üye
YİĞİDO tamirci

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst