Elektrik iç tesisatı ( tv prizleri )

en son öğrendiğim bilgiye göre::D
kaskad switclerde sonlu olan switcten besleme veriliyor diğerlerine verilmiyormuş. markaya göre değişiyormu_? yoksa bu işlem standartmı. en sondaki switch sonlu diğerleri kaskad oalrak bağlanıp besleme sonlu olanımı bağlanıyor?

bu olayı araştırdım. malum marka bu şekilde kullanılıyor. ama bi alman markaya baktım bütün cihazlar ayrı ayrı besleniyor. riske etmemek için hepsi ayrı ayrı 220V beslenecekmiş gibi düşünün bence.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
abicim o kaboları rg-6 seç bence. sağlam olsun. :D birde kablolar aynı yerden aynı yere gittiğinden tek borunun içinden geçirebilirsin. 2 tane 50 lik boru yeterli gelir bence. bu arada anlamadığım 2 konu var.
1) bu evde şaft yokmu abi? neden dikeyden boru atıyosun?
2) diseq kullanamazsınız merkezi sistemde. multiswıtch kullanacaksınız. diseq 2 çanağı sadece ve sadece 1 adet TV reciever e bağlayabilir sanırım.


2.sorun için şu cevabı vereyim teknik terimleri ( uydu için konuşuyorum ) bilmediğim için her ikisinin aynı şey olduğunu zannetmişim. ( multiswitch vr diseq aynı şeydir diye zannetmiştim değilmiş )

1. soruya gelince şaft dediğin nedir? Evimin ilk katını bir elektrikçiye yaptırdım. yaptırmaz olayımdım. bir çok eksiği kendim tamamladım. Bir şey soruyorum bilmiyorum diyor başka bir şey soruyorum bilmiyorum diyor ir kere işi de vermiş olduk malesef böyle adamlar dışşarıda aiş yapıyor. İkinci katın elektriğinide kendim yapmayı düşünüyorum. Ve anten tesisatı kafama takılmıştı. forumdaki ustalara sorayım dedeim. daha önce anten kurmadım. Elektrik borularını atarken ona göre atayım ki Ortak anten kurulumu yaptırdığımda bina dışından kablolar dolaşmasın istiyorum
 
Yeni evlerde kare buat kullanılmaz. Yani bütün dairelerin kabloları ana panodan ayrı ayrı gidiyor . Bu yüzden alt kattan üst kata çok fazla kablo çıktığı için bu işlem katlar arasına boru atmaktansa, daha sonra da bir sıkıntı çıktığında kolay müdahele etmek açısından,bir baca oluşturularak yapılıyor. Bildiğimiz soba bacası gibi bodrumdan başlayıp çatıya kadar çıkıyor. Kat aralarında da bu bacaların kapıları var, kapıyı açıp kabloları görebiliyorsunuz. bu bacalara şaft diyoruz. Ama siz yapmak istemiyorsanız böyle bir uygulama, dediğiniz gibi kat arası geçişleri için boru atacaksınız.
 
malesef dediğiniz gibi bir sistem evimizde mevcut değil. keşke öylee yapsaymış baştan. ama benim gibi onunda haberi olduğunu zannetmiyorum bu işten.. Neyse boru atarak her kata buat yapıcaz mecburen
 
kare buat bildiğim kadarıyla yasak. onaylı projesi varmı evin? orada nasıl?
 
evet onaylı proje var ama dikkat etmedim akşam eve gidince bakarım. Yasaksa bu multiswitch leri nereye koymam gerekir.? Dairenin bulunduğu katta ama dairelerin dışında olmalı.
 
evet onaylı proje var ama dikkat etmedim akşam eve gidince bakarım. Yasaksa bu multiswitch leri nereye koymam gerekir.? Dairenin bulunduğu katta ama dairelerin dışında olmalı.

:D KARE BUAT YAPACAKSANIZ, MERDİVEN BOŞLUĞUNDA SAYAÇ PANOLARINIZ OLACAK, SAYAÇ PANOSUNA ÇOK YAKIN OLMAMAK ŞARTIYLA ONUN YANINA BİR YERE DUVARA MONTE EDEBİLİRSİNİZ, KARE BUAT KOYMAYACAKSANIZ YİNE MERDİVEN BOŞLUĞUNA KOYMAK DURUMUNDASINIZ ZATEN :p KÖTÜ GÖRÜNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSANIZ DEKORATİF DUVAR TİPİ PLASTİK ZAYIF AKIM PANOLARINDAN ALIP, BU PANOLARI MERDİVEN BOŞLUĞU DUVARINA MONTE EDİP, MULTİSWİTCHLERİ BU PANOLARIN İÇİNE KOYABİLİRSİNİZ. HEM KABLOLARINIZ DUVARDAN ÇIKIŞINI DA GİZLEMİŞ OLURSUNUZ.
 
:d kare buat yapacaksanız, merdiven boşluğunda sayaç panolarınız olacak, sayaç panosuna çok yakın olmamak şartıyla onun yanına bir yere duvara monte edebilirsiniz, kare buat koymayacaksanız yine merdiven boşluğuna koymak durumundasınız zaten :p kötü görüneceğini düşünüyorsanız dekoratif duvar tipi plastik zayıf akım panolarından alıp, bu panoları merdiven boşluğu duvarına monte edip, multiswitchleri bu panoların içine koyabilirsiniz. Hem kablolarınız duvardan çıkışını da gizlemiş olursunuz.

tüm katların sayaçlarının bulunduğu pano bina girişinde. Diğer katlarda pano olmayacak sadece dediğiniz gibi zayıf akım panosu alıp üst katlarda uygun bir yere montajını yaparım o zaman
 
tüm katların sayaçlarının bulunduğu pano bina girişinde. Diğer katlarda pano olmayacak sadece dediğiniz gibi zayıf akım panosu alıp üst katlarda uygun bir yere montajını yaparım o zaman

bütün sayaçlar bina girişindeyse projeye bakmanıza gerek yok, kare buat kullanmayacaksınız. Bütün dairelerin kabloları münferit çekilecek. Duvara o kadar boru döşemek biraz can sıkıcı olacak :) kolay gelsin.
 
öyle gerekiyorsa öyle yapılacak. yapacak bir şey verdiğiniz biilgiler için teşekkür ederim sizi yordum biraz. Kusura bakmayın
 

Forum istatistikleri

Konular
129,277
Mesajlar
924,921
Kullanıcılar
451,699
Son üye
Lyk1aQ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst