Ben her şeyi dibine kadar bildiğimi iddia etmiyorum. Senin kullandığın plc jargonuna ait kelimelerin bir kısmını da bilmiyorum ve merak da etmiyorum ( Bana yetecek ve ihtiyacımı görecek kadarını biliyorum ) . Sadece çalışan ve veri kaydı yapan plc ve operatör ekranlı sistemim var diyorum ( Ups e bağlı değil, kendim bağlamayı düşünüyorum ) . Sana da bu işi bilmiyorsun bak bende böyle sistem var diye atarlanmiyorum, yanlış noktadan giriyorsun mevzuya. Kimseye de sende sorun var demiyorum. Mümkünse üstadım ( herkese dikkat ederseniz bu kibar kelimeyi kullanıyorum ) senle biz mesleki paylaşıma girmeyelim. Rica ediyorum.
yav arkadaşım zaten ben kimseyle tartışmam neden tartıştığımızda anlamış değilim . milyon mesajım var bir tane tartışma göster tamam sensin. piyasada bulunan paneller belli markalar belli ileeri markalar siemensin serisi abb serisi beijer . weintek. delta . %90 pazar payını bu markalar oluşturur. fiyat ve performans bakımından pazarın 74 ünü beijer delta ve weintek sahiptir . bunların en babalarının hafızaları 4 CİGABAYTI GEÇMEZ . plclerde zaten en baba hafıza 2 gb yttır
sen sd kart koyup 16 32 yükseltebilirsin. bu panellere usb koyup yine 32 gb kadar hafızayı yükseltebilirsin .
bunlarda data logerler vardır . bu data logerler senin kullanacağın trend ve rapor için dataları buralara kaydederler . ve hafıza dolduğunda en eskiden silmeye başlarlar . bu nedenle çok uzun süre örnekleme ve veri alamazlar 1.2 tag belki olay 300 400 tag (nokta) oldumu iş çıkmaza girer .
mesela enerji örneklerken 1 milisaniyede bir alıyoruz ki buda aslında çok bir süre ama paramız şimdilik buna yetiyor bu bile bir kamyon para MESELA elspec G4K bir enerji analizatörü aldığını varsayalım bu alet sadece 1 periotta 1 sinüste 1024 örnekleme alıyor 0.20 mikrosaniyede 1 örnek alabiliyor demek istediğim
bu aleti senin hmi ne bağlarsan 10 dkakadan daha uzun data loger oluşturamazsın . kaldıki bu aletin 4 8 16 gb versiyonları var . eğer senin için önemliyse sql yada en yaygın kullanılan
oracle rdbms, ibm db2, microsoft sql server, sap sybase ase, teradata, adabas, mysql, microsoft access, informix, sqlite, postgresql, amazon rds, mongodb, gibi bir veri tabanı olan scada kurup 3-4 terra bayt bir diske veri tanbanını yazdırabilirsin . kaldıki her örnek en az unsigned 16 dır buda bir word yapar . hafızayı sen hesapla .
Olayın doğru yöntemi budur demek istedim hepsi o .
ayrıca hakketen hiç android panelde görmedim yani napayım . kullanmadımda . bu yok anlamına gelmezki vardır kullanıyorlardır ne bilim. ama dibimi düşürecek bişi inan değil uyduruk bir panel . ama elspec G4K bir gör bir bağla resmen enerjinin videosunu çekiyor elektriğin hatta videodan daha hızlı . vet orda dibim düşer . hemde ne düşme.