Sigorta kapalı iken yangın koruma rölesi atıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cmllsb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cmllsb

Üye
Merhaba! Elektrik ile ilgili teknik bilgileri detayları pek bilen biri değilim. İşim gereği elektrik ile ilgili az da olsa bilgi sahibiyim. Benim internette bulamadığım aklıma takılan bir konu var. 3 dairelik bir apartmanda ikamet etmekteyim. Bina 8-9 senelik. Dairemdeki anahtarları, prizleri değiştirmeye karar verdim. Yenilerini değiştirirken dairenin sigorta kutusundan sadece prizlerin bağlı olduğu sigortayı kapattım ampüllerin açık kalabilmesi için. Mutfakta iki tane priz değiştirdim üçüncüyü değiştirirken fazı toprak veya notr ile temas ettirdim ve bunun sonucunda apartmanın sigorta kutusundan yangın koruma rölesi attı. Benim şurada ki sorunum daireden prizde bağlı olan sigortayı kapattığımda prize elektrik gitmemesi gerekiyor ve elimle temas etmeme rağmen gelen elektriği hissetmiyorum yani düşük bir voltaj geliyor. Bunun sebebi nedir? Bunu birden fazla kez test ettim ve ilkinde dairenin rölesi atmıştı ve apartmanın sigorta kutusundan yangın korumada atmıştı bundan sonraki denemelerimde daireden atmadı direk apartmanın sigorta kutusundan yangın koruma rölesi attı. Yani bana basitçe bunun neden olabileceğini anlatabilir misiniz?

Merhabalar, tek kutuplu sigortalar sadece faz'ı kapatıp açarlar. Kaçak Akım Röleleri (KAR) ise fazdan gelen enerjinin nötr'den akması ile denge bularak normal şekilde enerjinin geçişini sağlarlar. Bu denge, fazın toprak hattına sızmasıyla veya nötr'ün toprak hattına teması ile açma yapacaktır. Yani yangın için olan daha çok ark algılayıcı olsa da, KAR görevini yapmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,233
Son üye
JacobRice

Yeni konular

Geri