elektrik kontağından çıkan yangınlar

Arkadaşlar genelde elektrikten çıkan yangınlar evlerde daha fazla.Sebebine gelince patron işi alır iki tane cocuga işi verir kendisi gider iş kovalamaya veya kahveye.İş bitince gider ana sigortayı kaldırır eve enerjiyi verir.Evde ampul yandıgında prizlerde çalıştıgında hersey tamamdır.Hele birde hesabı hemen kestimmi parayıda aldımmı degmeyin keyfine.Şimdiye kadar evlerde tesisat işi alan usta acaba buat kutusunu açıp hiç bakmışmıdır ek yerlerinde klemens kullanmışmıdır,uygun kesitli ve TSE li kablo kullanmısmıdır,sigorta şeçimi uygunmudur!!!!bence hiç bakmamıştır ,kullanmamıştır C ve B tipi otomatik sigortanın ne oldugunu biliyormudur ondan sonrada yangın tabiki çıkmıştır.
 
bazı durumlarda tek bir prizden alınan çoklu prizler dolayısıyla hatta aşırı yükleme yapılıyor buda yangınlara sebebiyet verebiliyor.

evet dostum aynı olay benim başıma geldi çalıştığım firmada gurbetçi arkadaşların kalmış olduğu koğuşlarda bu nedenle yangın çıktı.özellikle mevsiminde kış olmasından dolayı sobalara yüklenildi halliyle prizimiz de aşırı ısınmadan dolayı eriyip yataklara ve ordan da koca 3 katlı koğuşlara bulaştı neyse ki kimseye bişiy olmadı ama maddi hasar çok büyük dü . şimdi burda suçlu bu iş yapanda mı yoksa bu prizi kullanandamı yada insanların bu şekilde kalmasına göz yumanlarda mı suçlu her zaman elektrik olmuyor
 
bazı durumlarda tek bir prizden alınan çoklu prizler dolayısıyla hatta aşırı yükleme yapılıyor buda yangınlara sebebiyet verebiliyor.
size katılıyorum kendını elektrikci zanneden (pensesi ve konturolkalemi olan )sahıs bir pirizden 6tane ekpiriz koyarlar vede sıva altı antıgron yaparlar sonrada buyrun
herkese bılgılerı ıcın tesekkur ederım
 
bizim memlekette hala önemli olan işin ucuz yapılması hayatımda bir kere pahalı fiat çıkardıım için iş aldım bilen bilio bilmeyen yanıo......
 
kalitesiz malzeme ucuz işçilik yetersiz bilgi=elektrik kontagındandan çıkan yangın
 
Haberlerde bahsedilen uydurma sebebler soyle dursun, ama bir isyerinde elektrik tesisatina bagli bir yangin vs oluyorsa, bundan ilk sorumlu elektrikcidir...Belki de tek sorumludur...
IEEE,TSE gibi ulusal ve evrensel otoriteler, yonetmelik yayinlarken , her zaman minimum riske gore olcut belirlerler...Belirlenen parametreler son derece emniyetli olup, harfiyen uyuldugu takdirde tesisatta can ve mal kaybi neredeyse imkan disidir...Yangin,sadece bir sonuctur...Elektrikcilerin yanlis tesisati,bakim eksikligi,vs nin olgunlasmis halidir...Sigorta monte ederken '' eh iste 32 lik iyidir '' diyoruz...Ya da sigorta siparis ederken ''32 A C tipi '' diyoruz sadece....''Kisa devre kesme kapasitesi Icu=6 kA den asagi olmamali'' dedigimiz nadir oluyor...
Elektrik tesisatlari hic bir kullanici hatasina zemin birakmayacak denli ve sartname ve yonetmeliklere kesinlikle uygun yapilmalidir..
Iyi bir tesisatta , isteseniz bile kolay kolay yangin cikaramazsiniz.....kolay gelsin
Doğru söze ne denir demiş eskiler.
 
Onurlu Mesleğin Onurlu İnsanları.
-Mesleğinin sorumluluğu bilir
-Mesleğinin değerini bilir
-Mesleğinin değerini artırır
-Mesleğine Yetiştirdiği Elemanlarını adam gibi yetiştirir
-Mesleğini Hiçbir zaman küçük görmez ve küçültmez
-Mesleğinde gelişen teknoloji ile kendini geliştirir
İşimizi Proje dahilinde ve tesisat yönetmenliğine uygun yaptığımız zaman,sağlam kazığa bağlayalım tevekkül Allah'tan.
 
Merhabağlar...
Elektrik kontağından nasıl yangın çıkar benim aklım ermiyor.En fazla kıvılcım yapar oda eğer bir gaz kaçağı yoksa, ve ya gaz gibi hemen alev alan bir maddeyle temas halinde değilse yangın çıkmaz diye düşünüyorum.sonuçta bu kablo bir boru içerisinden gidiyordur.Yani kısa devrede ark olur yangın çıkmaz diye düşünüyorum. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.
 
Merhabağlar...
Elektrik kontağından nasıl yangın çıkar benim aklım ermiyor.En fazla kıvılcım yapar oda eğer bir gaz kaçağı yoksa, ve ya gaz gibi hemen alev alan bir maddeyle temas halinde değilse yangın çıkmaz diye düşünüyorum.sonuçta bu kablo bir boru içerisinden gidiyordur.Yani kısa devrede ark olur yangın çıkmaz diye düşünüyorum. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.

sn ilker evet kısadevrede sigorta görevini yapar,yanıcı bir maddeyi tutuşturabilecek akım değerinin araştırmalar neticesi 300mA ve üzeri olduğu görülmüştür bu yüzden 300mA'lik kaçak akım röleleri yangın koruma özelliğiyle anılır. Ancak izole sıyrılması gevşek bağlantı gibi durumlarda risk her zaman söz konusudur.
k.a.k.r olan dairede w otomatın köpürcükler çıkararak tutuşup tüm sigorta panelini yaktığına şahit oldum, kaçak akım rölesinin yandığına şahit oldum, kablo çekilirken izolesinin sıyrıldığı yükte atlamalar yaparak elektrik borusunu tutuşturduğuna da şahit oldum. Gevşek bağlantıdan kaynaklanan birçok yanma olayına şahit oldum.
Elektrik sisteminde risk hiç bir zaman sıfır değildir. Risk ancak önlemler alınarak minimuma indirgenir. Şalt malzemenin arızalanabileceği ve/veya görevini yerine getiremediği durumlar göz ardı edilmemelidir.
 
arkadaşlar birde şöyle bi durum var yıllardır tesisat ağırlıklı iş yaparım bir çok arızaya gittim yanmış evleri yeniden yaptım bizim insanımız yanmayınca unutuo veya parasızlıktan aklına gelmio bile elektrik ya kardeşim bir Allahın kuluda gelse birgün usta bizim evde arıza felan yok ama tesisatı bi kontrol etseniz dese hiç bir sorun kalmıyacak.............ama usta dürüst olacak..........
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,290
Mesajlar
935,132
Kullanıcılar
453,543
Son üye
adonis_nicholas

Yeni konular

Geri
Üst