coskuncoban73
Üye
bazı durumlarda tek bir prizden alınan çoklu prizler dolayısıyla hatta aşırı yükleme yapılıyor buda yangınlara sebebiyet verebiliyor.
size katılıyorum kendını elektrikci zanneden (pensesi ve konturolkalemi olan )sahıs bir pirizden 6tane ekpiriz koyarlar vede sıva altı antıgron yaparlar sonrada buyrunbazı durumlarda tek bir prizden alınan çoklu prizler dolayısıyla hatta aşırı yükleme yapılıyor buda yangınlara sebebiyet verebiliyor.
Doğru söze ne denir demiş eskiler.Haberlerde bahsedilen uydurma sebebler soyle dursun, ama bir isyerinde Elektrik tesisatina bagli bir yangin vs oluyorsa, bundan ilk sorumlu elektrikcidir...Belki de tek sorumludur...
IEEE,TSE gibi ulusal ve evrensel otoriteler, yonetmelik yayinlarken , her zaman minimum riske gore olcut belirlerler...Belirlenen parametreler son derece emniyetli olup, harfiyen uyuldugu takdirde tesisatta can ve mal kaybi neredeyse imkan disidir...Yangin,sadece bir sonuctur...Elektrikcilerin yanlis tesisati,bakim eksikligi,vs nin olgunlasmis halidir...Sigorta monte ederken '' eh iste 32 lik iyidir '' diyoruz...Ya da sigorta siparis ederken ''32 A C tipi '' diyoruz sadece....''Kisa devre kesme kapasitesi Icu=6 kA den asagi olmamali'' dedigimiz nadir oluyor...
Elektrik tesisatlari hic bir kullanici hatasina zemin birakmayacak denli ve sartname ve yonetmeliklere kesinlikle uygun yapilmalidir..
Iyi bir tesisatta , isteseniz bile kolay kolay yangin cikaramazsiniz.....kolay gelsin
Merhabağlar...
Elektrik kontağından nasıl yangın çıkar benim aklım ermiyor.En fazla kıvılcım yapar oda eğer bir gaz kaçağı yoksa, ve ya gaz gibi hemen alev alan bir maddeyle temas halinde değilse yangın çıkmaz diye düşünüyorum.sonuçta bu kablo bir boru içerisinden gidiyordur.Yani kısa devrede ark olur yangın çıkmaz diye düşünüyorum. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?