elektrik mühendisliği tecrübelerinizi pür dikkat bekleyeceğim

tşk ederim cedric1990 kardeşim.. inşallah hayırlısıyla okulu bitirip iş bulmak nasip olur. Bi de bu forumda yıldız mezunu arkadaşlarım var mı acep???
 
şantiyede çalış (kurulmakta olan üretim yapacak olan büyük bir tesisin )
2 -3 ay çalışıp çok şeyler öğrenirsin kanaatimce .
şantiyede gördüklerinin çoğuna anlam veremeyeceksin belki de ama ileride aldığın eğitimin yardımıyla taşlar yerine oturacaktır.
ben ilk şantiyede çalıştıgımda dinlenme saatlerinde fabrikayı gezerdim.
not tutardım.
ileri de atasözü olacak diye yazıyorum şunu:
çok okuyan da bilir çok gezen de.
ama hem okuyup hem gezen olmak en iyisi
 
ahmet bogus şu an siz ne işle meşgulsünüz?
 
En iyi olmak ıcınde çabalamak gerekiyor çabalamadan olmuyor yani kardesim..!!
İlerde hangi alanda calısmak ıstıyorsan o alana yönelmelisin sımdıden .Tekrar soluyorum temel bılgılerı kapmalısın ılerde muhendıs olacaksın boş bi muhendis olmaman ıcın alanındaki temel bılgılerı ogreneceksın.Sıkıldım ogrenemedım yapamadım deyıp meslegını bırakmıyacaksın pes etmek yok yani.Forumdakı degerlı meslektaslarımız,buyuklerımız senınle tecrubelerını paylasıp sana yol gosterırler elbette..
 
inşallah güzel yerlere gelirsin

öğrenmeye bu kadar azimli olman çok güzel

para vermeselerde çalışmanı önereceğim 2 sektör var sana

1 plc

2 enerji (özellikle enerji)
 
vala yıldızın büyüsüne kapılıp sahne sanatlarına geçmek te mümkün hani :) ama hala meslekte kalacağım diyorsan elektrik sektöründe part time iş bulmaya bak derim...
 
merhaba hasan,

Öncelikle bir yıldızlı olarak hoş geldin diyorum:)
Burada piyasada tecrübesi olan milyon tane adam var. Onların sektör hakkındaki önerileri benimkilerden daha yararlı olacağını düşünüyorum. Ben sadece okul hayatın boyunca bizim okuldaki çoğu elemandan nasıl sıyrılacağın konusunda bir kaç fikir vermeyi düşünüyorum.

Bu sene hazırlık okuyacaksan bölümden uzak olacaksın demektir. Elinden geldiğince kendi bölümünden arkadaş edinmeye çalış. Sınıfında en fazla 2-3 adam olur kendi bölümünden. Onun için en iyisi bir kulübe üye olmak bence. Elektrikçilerin en çok olduğu kulüp de YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü. Amacın sadece çevre yapmak olmasın tabi. Bu kulüpte kendini istediğin alanda geliştirebilirsin. İstersen robot yaparsın beğenmedin herhangi bi organizasyon komitesinde çalışırsın olmadı kulübün dergisinde çalışırsın (Yıldız Tornavida). İlla aktif üye olmana gerek yok. Teknik gezilere, organizasyonlara ya da work shoplara da katılabilirsin. Gördüğün gibi bu kulüp 4-5 kulübün yaptığı işi yapıyor. Şiddetle tavsiye ediyorum :))
 
peki teşekkür ederim verdiğin bilgilerden ötürü. keşke tecrübesi olanlar da senin gibi olsa daha da çok bilgi edinebilsem. yapmaya çalışıcam dediklerini. tekrar tşk ederim.:)
 
Enerji iyi bi konu herhalde tamam ona odaklanmak istiyorum ama ilk başta ne yapıcam nerden odaklanıcam onu tam anlayamadım???
 

Forum istatistikleri

Konular
129,552
Mesajlar
927,885
Kullanıcılar
452,174
Son üye
ibrahimgrby

Yeni konular

Geri
Üst