Fırçalı/redüktörlü DC motorsa 24 voltta ( 2 seri aküyle) bu Elektrik motorunuz daha düşük devirle, 36 voltta (3 seri aküyle) ise tam (orijinal) devrinde (RPM'de) çalışır. 24 voltta arızalanması söz konusu değil. Ancak fırçasız DC motorsa PC fırçasız DC fanları gibi, yine daha düşük voltajlarda (12 volt PC kasa fanları 5 volta kadar inip çalışıyor) yine çalışıp sıkıntı olmaması gerekiyor. Kolay gelsin.
Evet, doğru olarak anlamışsınız. Bu güç kaybıyla (volt*amper) devir (RPM) düşümü olur. Ayni şekilde bir miktar tork (moment) düşümü olur. Kolay gelsin.
usta bisikleti elektrikli yapmaya calısıyorum. ilk resimdeki kiti aldım. 1 adet aküyü motora direk baglayınca motor dönüyor ama araya kontrolcüyü takınca calışmıyor. kontrolcünün üzerinde 36v 250w falan yazıyor. 3 akü seri mi baglamak lazım acaba kontrolcünün çalışması için. bir bilginiz var mı?
Eksik anlatiminiz mevcut, fırçasız motoru DC akuyle nasıl calistirdiniz yoksa motor kömürlü mu veya benim bilgim yetmiyor. Motor modelini veya etiketini lütfen paylaşın.