Elektrik Motoru

Ezio

Üye
Katılım
2 Kas 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar aranıza yeni katıldım. İnönü üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Bisiklete elektrik motoru takmak istiyorum ancak bi problemim var. Kullanacağım elektrik motoru 220V la çalışıyor ancak ben onu 12V lık aküyle çalıştırmak istiyorum. Bu 12V u 220V a nasıl yükseltebilirim?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhaba; invertör kullanarak yukseltebılırsın. ancak 12 volt ıle calısan motor alman daha ıyı olur gıbı gelıyor bısıklette 220 volt olması bıraz rısklı olacak.ancak takdır senın.kolay gelsın.
 
Senin takmak istediğin sanırım otomatik garaj kapılarının motoru. Bisikleti uçurursun :D ona birde kumanda yapman lazım. 220v ile çalışması için mecbur invertör şart. Oda pahalıdır ;) bence dinamodan üret bisiklete tekrar gönder sonsuz enerji. Sadece sen başlangıçta pedalı çalıştırman gerekiyor. Aralardada kayıplardan dolayı çevirmen gerekiyor pedalı
 
Garaj kapısı motoru hiç aklıma gelmemişti bak :) bu dediğim çuval motoru diyolar dikiş makinaları parçalarısatan adamdan alıcam 12V luk nasıl bi motor bulabilirim? Dinamodan 220V elde edebilir miyim ki çok zor bence
 
arkadaşım Amerikayı yeniden keşfetmenin gereği yok.Bu işe uygun dc motorlar var zaten .internetten araştırıp bulabilirsin.ayrıca senin böyle bir motora invertör takman yeni bir elektrikli bisikletten daha pahalıya malolur.:eek:.Yani bazı makinaları tasarlarken getirisini ve götürüsünü hesaplamak gerek.
iyi çalışmalar
 
bu motorların genel bi ismi var mı elektrik motoru yazıyorum bir sürü şey çıkıyo
 
invertörle yükseltebilirsin kolay gelsin
 
inverörler çok pahalıymış
 
220V'a çevirmene gerek yok, 12V 200-300w DC motor işini görür, 24V'luğuda kullanılmakta
 

Forum istatistikleri

Konular
128,953
Mesajlar
922,059
Kullanıcılar
451,145
Son üye
seka123

Yeni konular

Geri
Üst