Elektrik motorundan lamba yakma

Bu proje tutarmi


  • Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .
Merhaba lar iş yerinde sürekli çalışan 5'5 kw lik motorlar var ben bu motorlardan kasnaktan bir ankraj noktası alarak bu ankraj noktasına dinomo bağlıyarak pompanın cevresini aydınlatmak için elektik üretip lamba yakmak mümkün mu yani motorunkendi enerjisi ile elektrik üretip orada lamba yakmak istiyorum aslında ben mekanikciyim fakat elektrik konusunda bizlerden proje istiyorlar bu motorlardan lamba yakabilimek için devri minimum ne olması lazım veya nasıl olabilir fikri olan varmi

Motorun kendi enejisi omaz elektrik motoru elektrik enerjisini mekanik enerjiye çeviren motordur.
Elektrik motoruna dinoma bağlarsan elektrik üretebilirsin.
ANCAK . harcadığın elektrik enerjisinin % 80.nini üretebilirsin. yaklaşık olarak.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sistemin çalışma algoritması tasarrufu belirlemede büyük bir etken , motorların Bakım ve işletme maliyetleri de hesaplanmalıdır. Bunları fabrikanın elektrik sorumlusu hesaplayıp bir amortisman süresi belirleyebilir.
 
Merhaba lar iş yerinde sürekli çalışan 5'5 kw lik motorlar var ben bu motorlardan kasnaktan bir ankraj noktası alarak bu ankraj noktasına dinomo bağlıyarak pompanın cevresini aydınlatmak için elektik üretip lamba yakmak mümkün mu yani motorun kendi enerjisi ile elektrik üretip orada lamba yakmak istiyorum aslında ben mekanikciyim fakat elektrik konusunda bizlerden proje istiyorlar bu motorlardan lamba yakabilimek için devri minimum ne olması lazım veya nasıl olabilir fikri olan varmi
Bu noktada herhangi bir çalışan motordan herhangi bir yöntemle tork elde edip alternatör ya da dinamo çevirmeniz tork elde ettiğiniz motor için ayrıca bir yük teşkil edecek, motorun çektiği akım artacak , siz bir taraftan ürettim sayarken diğer taraftan tüketiceksiniz aslında . Bunu aracınızda kullandığınız klimadan kıyaslayabilirsiniz , aman yakıt tüketimi artıyor , klimayı kapatayım zaten hava da sıcak değil diyenimiz çoktur herhalde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst