Elektrik Sayaç Sorunsalı

Thmz

Üye
Katılım
3 May 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

Yeni dairenin elektrik sayaç bağlantısını müteahhit mi yoksa daireyi alan kullanıcının mı yaptırması gerekiyor ?

Şuan daire de kiracı ikamet ediyor ve oturmaya başlayalı 2 hafta oldu. Bu zaman zarfında sayacın bağlanmamış olacağı hiç aklımıza gelmedi çünkü daire de elektrik kullanımı aktifti bu sebepten sayacın bağlanmamış olabileceğini düşünemedik. Geçen tesadüfen baktık ve sayacın olmadığını "hırsız" müteahhitin bağlantıyı direk yaptığını fark ettik. Bu durumda izlemem gereken yol ve yöntem neler olmalıdır ?

Birde sayaç olarak ne almamı önerirsiniz ?

Hayırlı Bayramlar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
eğerki hala şantiye olarak kullanmıyorsanız hemen bir elektronik saat alıp yarın sabah erkenden tedaşın yolunu tutumalısınıu ve durumu anlatıp abone işlemlerinizi bir firma aracışığı ile gerçekleştirmelisinz aksi taktirde müteahhittin hatasının cezasını siz ödemek zorunda kalırsınız şantiye olarak devam etmediğine emin olmalısınız
 
Peki, normalde bu sayaç bağlantısını müteahhitin yaptırması gerekmiyor mu ?
 
Peki, normalde bu sayaç bağlantısını müteahhitin yaptırması gerekmiyor mu ?[/QU
genelde yapılıyo ama işin içine müteahhit girince kapı kollarından tutunda fanyslar camların kalınlığına kadar herseyin en ucuzunu yapıyolar ... siz en iyisismi yarın sabahtan saatinizi alın çok bi maliyueti yok 30 tl civarı abone işlemleri belki biraz masraflı olabilir eğer müteahhitten alabiliyosanız sadece 30 tl alırsınız gerisi yine size ait
 
Peki, teşekkür ederim.
 
tabiki mütahhit yaptırmalıdır.
tedaş elektrik sayaçları kurulu değilse abone vermez.
tedaş abone vermedikçe belediye oturma izni (iskan) vermez.
kolay gelsin.
 
Arkadaşlar benim bi sorum olacak ben tek tarifeli bir elktrik sayacı ile üç tarifeli elktrik sayacını aynı elektrik hattına bağlayıp tek tarifeli elektrik sayacını sadece 17-22 saatleri kullanmak diğer saat dilimlerinde üç tarifeli sayacı kullnamak istiyorum.Gerekli malzemeler ve bağlanıt şemasını sizleden rice etsem bana yardımcı olurmusunuz. Kolay gelsin. Bu şekilde tasaruf yapmak istiyorum. (iki katta oturuyorum)

[email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
129,081
Mesajlar
923,082
Kullanıcılar
451,373
Son üye
zeyno0101

Yeni konular

Geri
Üst