Kira. Benim olsa kombiyi de açtırmayı düşünürüm tabi.Ev sizin mi? Kira mı?
Alt, üst ve yan komşularım kombilerini açıyor sanırım, çoğu çocuklu çünkü; o sayede üst kayıpların fazla olmadığını düşünüyorum. Hatta onlardan bana doğru bile olabilir.ısı konusunda ,ısıyı elde ettikten sonra onu muhafaza etmek ve onu sirküle etmek yani odanın her yerinde aynı ısıyı aynı ölçmen gerekli.Şöyle tavanda ısıyı yansıtıcı bir malzeme olsa daha çabuk ısınırsın ıscaklık tavandan kaçmak ister gelen soğuk havada bizim üşüdüğümüz yerdedir.Elektrikli battaniye türü halı altı ısıtıcıları incele bence.
Ben de araştırırken yağlı ısıtıcıların övüldüğünü gördüm. Bir inceleyeceğim artık.Yağlı petekli ısıtıcıları deneyebilirsiniz. Diğer anlık ısınan ısıtıcı türevlerine göre daha verimli ısıtma sağlamakta. Yani özetlemek gerekirse ufo vb rezistans telli ısıtıcılar üşüdüğünüzde açıp dakikasında karşısında ısınmaya başlayabileceğiniz daha çok ortam değilde cisim ısıtma mantığına dayanan cihazlar.
Ev işte benim değil, kiradayım ve kışa olabilir dendi olmadı ama yaza taşınma ihtimalim de çıkabilir. Ondan klima düşünmüyorum. Bir de zaten kuzey cepheye bakıyor ki yazın Ağustos'ta geldiğimde bile aşırı bir sıcaklık yoktu evin içinde.Ufo tarzı infrared ısıtıcılarla ısınmak ve odayı sabit bir sıcaklıkta tutmak senin için maliyetli olabilir.Biraz yatırım yapabilirim be konfor benim için önemli dersen inverter bir klima alıp eğer evde klima yoksa (m.e.daikin v.s)hem ucuz maliyetle ısınır hemde yazın sıcaklarda rahat edersin.O kadar masrafa giremem dersen sayın scorpion un dediği gibi yağlı radyatörleri düşünebilirsin.infrared ısıtıcılara göre çok daha tasarruflu olacaktır.
Öneriniz var mı?Kaliteli olmayan yağlı ısıtıcı,evde dinamit-
tir !
Tabii ki, sadece ufo kuartz tarzı olanlardan bahsetmiştim.Yağlı radyatörde bir rezistanslı ısıtıcıdır. İçinde bulunan yağ ve diğer ısıtıcılara göre nispeten fazla olan metal aksam ısıl akümülatör görevi görür.
Saygılar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?