kimse kusuruma bakmasın, ister dinozor deyin ister ukala; bu güne kadar bana gelen patlak beyinlerde yazılım içeren bir bölüme denk gelmedim, hepsi transistör yakmıştı (ıgbt-mosfet) ve bir yığın direnç yanığı. yeni nesil beyinler ne durumda şimdilik bilmiyorum zaten uzun süredir de bu işleri bıraktım. yazılım ile yapılan beyin varsa mümkün müdür? evet mümkündür. tavsiye edilir mi? hayır edilmez fabrika standartlarını aşmak sağlık ve araç için tehlikelidir. aşırı yüklenme motoru beyni yakabilir ve(ya) çıktığımız yüksek hızda kaza yapma riskimiz artar. ustalarım benden daha iyi bilirler her bileşenin bir tepe noktası vardır dayanma gücü vardır, eğer bunları zorlarsak ve(ya) daha güçlü olanlarla değiştirmezsek yapılan yazılım günceleme sadece anlık olarak hizmet eder ve tahmin ettiğimden çok kısa sürede elimizde patlar. standart fabrikasyon olarak üretilen kartlarda sistemlerde(buna beyin dahil her türlü
Elektronik aletler)de) kullanılan bileşenler maliyeti düşürmek için en düşük konfigirasyon seçilir. bakın çok basit bir örnek evimizde kullandığımız her hangi bir şarjlı aletin adaptörü yanar, uygun olanı bulma çok zordur, elektronik tamircisine götürürüz adam söker genel arıza trafo yanmadıysa termik yanmıştır yerine yenisini takmaz kısa devre yapar al kullan der. ben bu yazılım günceleme işine biraz karşıyım, sonuçta uydu alıcısına yazılım güncelemesi veya yükseltmesi yapmıyoruz, hayatımızı emanet ettiğimiz bir cihazı ateşliyoruz ve ne zaman patlayacak bilmiyoruz.