Evdeki Tamirci
Üye
Ac den anlamam ama böyle durumlarda ölçü aletine ve kontrol kalemine güvenme akkor flaman ampulle kontrol et bakarsın ölü voltajdır. akkor flamanlı test doğrudur ama konu için uzman değilim.Toprak kablosu şaseye bağlı değilken Multimetre ile ölçüm yaptım prizin toprağı ile fırının şasesi arasında ilk 120 volt sonra 230 volt gördüm. Sonra hep 230V gördüm. 3 kademesinde de denedim sadece tamamen kapalı ayardayken 30 volt kaçak var ampul, fan veya rezistans açıkken fark etmeksizin 230 volt gördüm. kontrol kalemi de ışık yakıyor şaseden aynı şekilde
100 wattlık akkor ampul kullanSağol ustam, o şekilde bir deneyeyim çok mantıklı geldi siz söyleyince.
Kabloları söktüm rezistans 22.5 ohm civarı. Takılı olduğu yerden vidalarını sökmeden rezistansın herhangi bir bacağı ile fırının şasesi arası 10Mohm civarı.rezistansın kablo bağlantılarını sökün.
avometreyi en yüksek direnç kademesine alın ve probların bir tanesini şasiye diğerini bağlantı uçlarına dokundurarak ölçüm alın. sonucları buraya yazın.
Ampulün bir ucunu şaseye diğer ucunu toprak hattına bağladım yanmadı.100 wattlık akkor ampul kullan
demek ki boş-ölü voltaj ama dediğim gibi ben bu işlerden anlamam. yani ustalığım bu konuda değil o yüzden yorum yapamıyorum.Ampulün bir ucunu şaseye diğer ucunu toprak hattına bağladım yanmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?