kocamanusta
Profesyonel Üye
Rezistansı yerine taktığınızda şaseyle arası açık devre olmalıydı 10 megaohm görmemeliydınız rezistans kalitesiz.
Ama yine de rezistansı sıkarken kullandığım vidalar onu bir miktar şaseliyordur diye düşünüyorum.Olcumde rezistansin kendi sasini kullanmaniz gerekir. Fotoyu yeni gordum giris klemensine toprak terminalini mutlaka baglayin. rezistansda toprak soketi veya baglanti civatasinin olmamasi onu ureten kisi veya firmanin sikintili oldugu anlamina gelir.
Deneyeceğim.rezistans ısıtma yapıyorken yalıtkanlık daha da bozuluyor olabilir. yoksa 10 Mohm'u sabit kabul edersek problem yaratmaması gerektiğini düşünüyorum. tabii ölçüm megerle alınsa daha rahat konuşabilirdik. tavsiyem giriş klemensine toprak bağlantısının yapılması ve rezistansa giden enerji kablolarını sökülüp fırının tüm fonksiyonlarıyla çalıştırılmasıdır. eğer KAKŞ atmıyor, rezistans bağlantılarını bağlayıp çalıştırdıktan sonra atıyorsa problem rezistanstan kaynaklanıyordur.
Deneyeceğim.Her kısımın toprak ucunu ayırın.
Toprak kablolarını sıra ile bağlayıp enerji vererek denemeler yapın.
KAKR'ni attıran toprak bağlantısı arızalı kısımdır.
Eğer böyle bir sorun olursa aldığım yere götürüp ellerindeki diğer rezistansların şasesi ile içinin dirençlerine bakarak değiştirmelerini talep edebilirim. Önceden beri alışveriş yaptığım iyi bir esnaf. Sadece kafamı karıştıran bir konu var bozulan rezistansın üstünde 2011 yazıyordu. Bu yeni aldığımda 2009 yazıyor acaba bu bir sorun olur mu? Karanlık rutubetli bir depoda durmuyor mallar dükkanda raflarda ama? Ne dersiniz?rezistans ısıtma yapıyorken yalıtkanlık daha da bozuluyor olabilir. yoksa 10 Mohm'u sabit kabul edersek problem yaratmaması gerektiğini düşünüyorum. tabii ölçüm megerle alınsa daha rahat konuşabilirdik. tavsiyem giriş klemensine toprak bağlantısının yapılması ve rezistansa giden enerji kablolarını sökülüp fırının tüm fonksiyonlarıyla çalıştırılmasıdır. eğer KAKŞ atmıyor, rezistans bağlantılarını bağlayıp çalıştırdıktan sonra atıyorsa problem rezistanstan kaynaklanıyordur.
Eğer böyle bir sorun olursa aldığım yere götürüp ellerindeki diğer rezistansların şasesi ile içinin dirençlerine bakarak değiştirmelerini talep edebilirim. Önceden beri alışveriş yaptığım iyi bir esnaf. Sadece kafamı karıştıran bir konu var bozulan rezistansın üstünde 2011 yazıyordu. Bu yeni aldığımda 2009 yazıyor acaba bu bir sorun olur mu? Karanlık rutubetli bir depoda durmuyor mallar dükkanda raflarda ama? Ne dersiniz?
Hobi olarak arkadaş konu komşunun cihazlarını hayrına tamir ederim. Tecrübeyle sabittir bırakın 10 megaohmu 40 -50 megaohm bile görsen o rezistans patlaktır. Yani teorideki 1v = 1000ohm olayı hikaye. Standart ölçü aletleri zaten max 60 Mohm'a kadar ölçer. O yüzden izolasyon megeri gerekir.
Ben bu tip durumlarda rezistansı kesme tahtası üzerine koyar 220v veririm ve gövde ile toprak hattı arası gerilimi ölçerim. Direnç ölçümünde şase ile açık devre görmediğim her rezistans mutlaka gövdeye kaçak verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?