Elektrikli transpalet

Yamulan yerinin neresi olduğuna bağlı ; bir makinenin işleyişinde ve çalıştırılmasında bir anormallik varsa bunu bildirmek kullanıcının da görevi ama makine bu halde uzun süre çalışıp kimse farketmiyorsa makine Allaha emanet çalışıyor kimse de bozuluncaya kadar müdahale etmiyor demektir.

Ben şu resimde afedersiniz kullanıcıdan başkasına kusur bulamıyorum. Bunu bizim bakımcı yapmıs deseniz cok daha farklı şeyler söylerdim. Mesleki ahlaksızlıgından tutun onun mudurune amirine kadar demediğim kalmazdı. Ama şu resım beni bakımcıya çok fazla götüremedi. Saygılar...

Ben şu resimde afedersiniz kullanıcıdan başkasına kusur bulamıyorum. Bunu bizim bakımcı yapmıs deseniz cok daha farklı şeyler söylerdim. Mesleki ahlaksızlıgından tutun onun mudurune amirine kadar demediğim kalmazdı. Ama şu resım beni bakımcıya çok fazla götüremedi. Saygılar...
Oturduğumuz makamdan bakarsak öyle gözükebilir . Diyelim bu mevzu ile ilgili bir adli olay vuku buldu . Bu makineyi inceleyen bilirkişi ilk önce bu makinenin bakım kontrolünü yapanların işi savsaklaması diye rapor tutar .

Oturduğumuz makamdan bakarsak öyle gözükebilir . Diyelim bu mevzu ile ilgili bir adli olay vuku buldu . Bu makineyi inceleyen bilirkişi ilk önce bu makinenin bakım kontrolünü yapanların işi savsaklaması diye rapor tutar .

Şöyle bakalım saat 10:00 operatör nasıl becerdiyse bunu eğdi. Sonra dur şu taşı şuraya sokayımda belki çalışır dedi soktu ve çalıştı. Ve saat 10:03 de taş çıktı tekerin altına Girdi sıyırttırıp birine girdi. (DÜŞÜK İHTİMAL DEĞİL ŞU ANA KADAR OLMAMASI MUCİZE CUNKU BU ALETLERİN YURUMESİ İÇİN ZEMİNİN KAYMAK GİBİ OLMASI GEREKİR ) bu benim senaryom degil olan bu. Sonrasindaki asamalrda bakimciya söylenebiliriz. Düşüncesindeyim

Şöyle bakalım saat 10:00 operatör nasıl becerdiyse bunu eğdi. Sonra dur şu taşı şuraya sokayımda belki çalışır dedi soktu ve çalıştı. Ve saat 10:03 de taş çıktı tekerin altına Girdi sıyırttırıp birine girdi. (DÜŞÜK İHTİMAL DEĞİL ŞU ANA KADAR OLMAMASI MUCİZE CUNKU BU ALETLERİN YURUMESİ İÇİN ZEMİNİN KAYMAK GİBİ OLMASI GEREKİR ) bu benim senaryom degil olan bu. Sonrasindaki asamalrda bakimciya söylenebiliriz. Düşüncesindeyim
Valla bizim ne düşündüğümüzden çok bilirkişi abilerin ne düşündüğü daha önemli oluyor . Allah merhametlerine bırakmasın bizi ; kimsede kazalanmadan güzel güzel çalışsın.

Bu mevzularda en az suçlu kullanıcıdır . Her makinenin yapılması gereken ve kaydının tutulması gereken rutin kontrolleri-bakımları vardır . Bunu makine emniyeti yönetmeliğinde bulabilirsiniz . Türkiye de her zaman ne zaman trak o zaman bırak mantığıyla çalışılıyor her mevzuda . Gariban son kullanıcı gelip birileri makinaya bakmıyorsa ve yapması bitirmesi gereken işleri varsa ne yapsın ; bir şekilde kendince çözüm üretiyor.
EDİT : Makine Emniyeti Yönetmeliğinde değil İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ nde geçiyormuş .

BAKIM, ONARIM VE PERİYODİK KONTROLLERİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR

1. Genel hususlar

1.1.İş ekipmanlarının bakım, onarım ve periyodik kontrolleri, ilgili ulusal ve uluslararası standartlarda belirlenen aralıklarda ve kriterlerde, imalatçı verileri ile fen ve tekniğin gereklilikleri dikkate alınarak yapılır.

1.2.İş ekipmanlarının bakımları(günlük, haftalık, aylık,üç aylık, altı aylık ve benzeri), ilgili standartlarda belirlenen veya imalatçının belirlediği şekilde, imalatçı tarafından yetkilendirilmiş servislerce veya işyeri tarafından görevlendirilmiş kişilerce yapılır.

1.3.İş ekipmanlarının, her çalışmaya başlamadan önce, operatörleri tarafından kontrollere tabi tutulmaları sağlanır.

1.3.1. Test, deney ve tahribatsız muayeneler dışında iş ekipmanı günlük muayeneden geçirilir. Kullanım sırasında ekipman,çatlak, gevşemiş bağlantılar, parçalardaki deformasyon, aşınma, korozyon ve benzeri belirtiler bakımından gözle muayene edilir.

1.3.2.Çatlak, aşırı aşınma ve benzeri tespit edilen herhangi bir iş ekipmanı daha ayrıntılı muayene için kullanım dışı bırakılır. Gözle muayene, operatör veya iş ekipmanını ve işlevlerini bilen personel tarafından yapılarak kayıt altına alınır.

1.3.3. Muayeneler; haftalık, aylık,üç aylık ve benzeri periyotlarla iş ekipmanının ilgili olduğu standartların veya imalatçısının öngördüğü düzenli aralıklarla tekrarlanır.

1.3.4.İş ekipmanında günlük, haftalık, aylık,üç aylık ve benzeri düzenli aralıklarla yapılan muayeneler ile tüm bakım ve onarımlar kayıt altına alınır.
Kontrolu yapildi. Artik raporu degerlendirip ilgilenmek firmaya ve bakimcilara kaldi. Gereken yapılacaktır diye umuyorum.

Forum istatistikleri

Konular
129,832
Kullanıcılar
452,658
Son üye
yılmaz_yılan
Geri