Sigorta değiştirmekte ne var, önce Elektrik saatinin yanındaki sigortaları indirirsin sonra evine gelip eski sigortayı sökersin zaten 2 vida gevşeteceksin. Söktüğünün yerine yenisini aynen takarsın.
Bunu da yapamayacaksak yaşamayalım. Yok tesisat çekilecektir kaçak akım rölesi takılacaktır ona ben de bulaşmam. Bilen gelsin taksın ama bırakın insan bir prizini değiştirebilsin, bir 3 lü uzatma yapabilsin . Yok artık amma büyüttünüz.
Arkadaşlar herkese merhaba,
Anladığım kadarıyla, forum daha çok meslek sahiplerinin veya konunun uzmanlarının paylaşımda bulunduğu bir ortam, bense ilk başta evimde yapabileceğim, tesisatımla veya ev aletleriyle ilgili basit tavsiyeler bulabileceğim bir mecra arıyordum. Böyle başka bir yer varsa(forum, blog, kitapçık vs.) oraya yönlendirirseniz çok sevinirim, yoksa sırf Sigorta değiştirmek için sizi çağırmamak adına('işimizi elimizden alma' demeyin, sizi daha önemli şeylere çağımayı tercih ederim) sizlerden tavsiye alabilir miyim diye böyle bir başlık açmak istedim.
Evinde kendi kendine uğraşan insanların yaptıkları genel hataları çok iyi biliyosunuzdur eminim, düzelten sizlersiniz sonuçta. Bunlar konusunda bir tavsiyeler bütünü olsa çok işe yaramaz mı sizce?
Kablo renklerinin anlamından topraklamanın nasıl kontrol edileceğine, yuvayı, fişi, kabloyu alıp uzatma kablosu yapmaktan, Elektrik prizi/ışık açıp kapama düğmesinin değiştirilmesine vs. (daha aklıma gelmeyen bir sürü)basit konularda vereceğiniz tavsiyeler var mıdır?
Çok teşekkürler hepinize.
Bakın ben bir sınıf öğretmeniyim. Ben de yıllardan beri elektrikle uğraşan bir insanım. Sİz de ben de çok şanslıyız ki ölümle veya ağı yaralanmayla sonuçlanan bir tecrübe edinmedik. Biz edinmediysek başkaları da edinmeyecek anlamına gelmez. Çok Elektrik çarptı beni, kısa devre sebebiyle suratıma ateş attı. Şükürler olsun ki kıl payı kurtuldum. Başkaları bizim kadar şanslı olmayabilir. Basit gibi duran elektrik işleri çok ciddiyet ve hassasiyet içerir. Bir köyde elektrikle uğraşan bir vatandaş elektrik akımına kapılarak hastaneye zor yetiştirildi. Bu kişi aynı zamanda trafonun altındaki sigortaya köprü yapıp sigortayı açması sonucunda suratı vücudu alev aldı hastaneye kaldırıldı. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır.Elektrikçilerin yaptığı tesisatları da biliyoruz çoğunluk onlar yanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?