Merhaba. Evet, olabilir, elektron çok gizemli bir atom parçacığıdır, bunu tereddütsüz kabul ediyorum.
Elektrik akımındaki "amper" olayını bilimsel olarak açıklamak çok daha kolay iken "volt" olayını açıklamak çok daha zor görünüyor, çok net olarak açıklayabilmek için elektronun gizemli yönlerini de düşünüyor çoğu zaman insan.
Elektrikteki volt olayını elektronun o anda sahip olabildiği kinetik enerji ile ben kendimce de açıklıyorum. 5 volt DC, 220 volt AC, 275 kV AC potansiyel farklarında elektron azdan çoğa doğru daha fazla kinetik enerjiyle iletkenler, gazlar, yarıiletkenler veya iletken elektrolitlerden akabildiğini düşünüyorum.
Zaten çekirdek atom etrafında güneş sistemini anımsatan animasyonlu (Kutsal kitabımızın mealinde de bu benzetme direk olarak yapılıyor) dönmesini yaparken kendi ekseni etrafında da spin atarak dönmüş oluyor. Bu spinin sağa veya sola doğru olan dönüş yönleri ayni yönde olup karşıt spinlerle tam olarak dengelenemediğinde ise o atomun magnetik cisimleri (Demir, nikel, kobalt, vb.) çekebilen bir mıknatısiyet kuvveti ortaya çıkıyor, çok iyi bilindiği gibi.
Elektrik akımında elektronların volt olayı etkisini yivli bir namludan çıkan merminin bu yivlere dönerek giderken kazandığı kinetik enerjiye direk benzetiyorum. Bu dönüş devri ne kadar yüksekse o anda karşısına çıkan bariyerleri de delip geçe gücü o oranda artabilmiş oluyor, kendi düşünceme göre. YG voltajına sahip olan elektronlar çok daha inanılmaz hızlarla kendi eksenleri etrafında spin atıp dönerlerken karşılarına çıkan ince kağıt, vb. engelleri çok daha kolay delerek ve yakarak geçebilme yeteneğine sahip oluyorlar. Bu etkiyi de sadece ve sadece o anda sahip oldukları inanılmaz kinetik enerji fazlalığına dayandırıyorum, kendi düşünceme göre.
Ancak son paragrafa kadar yazmış olduklarım sadece bir teoridir ve şimdiye kadar ispatlanabilmiş değildir, eğer bu şeklide oluyorsa da ispatlatılmaya muhtaçtır. Şimdiye kadar net olarak ve bilimsel olarak ispatlanan düşünce ışık taneciklerinin, yani fotonlarının hem tanecik hem dalga formunda ilerleyebilmiş olmalarıdır. Bu da Bilim ve Teknik Dergisi'nin bir sayısında görsel materyalle ispatlanabilmiş bir yazı olarak okuyucularına resim paylaşımlı olarak verilmişti.
Evrendeki gizemin veya keşfedilmeyi bekleyen bulmacalar pazılının sadece çok küçük bir kısmını tamamlayıp yerine koyabildik. Ama evrende gün ışığına çıkmayı bekleyen sayısız bilimsel bilmeceler sırada bizi bekliyor ve bilimsel araştırmalarla, kanıtlı bilimsel incelemelerle, soyut kanıtlarla ilerleyen yakın günlerde mutlaka gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor.
Kim bilir, belki bir gün tümü çözülebilmiş olur. Bu neden olmasın. Kolay gelsin.