elektronikçinin el kitabı

**poyraz**

Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
40
özür dilerim arkadaşlar burdan buyrun

Elektronikçinin El Kitabı

Bu dokümanı elektronikle yeni ilgilenmeye başlayan arkadaşlarında konuları kavrayabileceği sadelikte olmasına özen göstermeye çalışarak ve içerdiği konularda elimden geldiğince detaya inerek, Türkçe yardımcı kaynak olabilmesi amacıyla hazırladım. Bu doküman, Kendime ait proje ve tasarımların dışında alıntılarda içermektedir.

SIRC, RC5, SHARP, NEC, NOKIA, ITT protokolleriyle beraber, projesi tarafıma ait bir protokol olmak üzere toplam 7 protokol hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız. Ayrıca inferruj data iletişiminde kullanılmak üzere, tümü tarafımca kullanılmış, denenmiş, skop ve fonksiyon jenaratörü ile sonuçları kontrol edilmiş devre şemaları, konu ile ilgili hesaplama formüllerini ve yardımcı açıklama tablolarını da bu doküman içerisinde bulabileceksiniz.

Seri ve Paralel portlar ile ilgili açıklamaları ve seri port üzerinden mikrokontrol bağlantısı için basit bir arayüz şemasınıda bu dökümanda bulabilirsiniz.

Assembly kullanıcılarının gözdesi MPLAB programının en ince detaylarına kadar kullanımını da yine bu döküman sayesinde öğrenebileceksiniz.

Bu dökümanda Regülatör şemalarıda mevcut.

Telefon Hatları benim net üzerinden en çok soru aldığım konulardan biriydi. İlerleyen sayfalarda bu konuda tüm detaylar ile birlikte bir örnek proje bulabileceksiniz.

Son olarak ise özellikle bebeği olanların çok işine yarayacak bir proje var. Saat, Alarm, özellikle ilaç saati takibini yapmak üzere tasarladığım 99 saat 59 dakikaya kadar programlanabilen Geri Sayım alarmı, 0-29 derece arasında bir sıcaklığa programlanabilen ve odayı istenen sıcaklıkta tutma özelliği olan, elektrik kesintilerinde eğer karanlık ise aydınlatma sağlayan ve bebeğinizin nefes alışını bile diğer odalardan duymanızı sağlayan bas, tiz kontrollü çok hassas bir mikrofonu olan hazır ve denenmiş devre şemalarıyla ve hazır programı ile güzel bir proje var.

Yazım ve anlatım hatalarımız var ise af edile... Saygı ve Sevgiler...
Rmz. Yıldırım Ak 2004
 

Ekli dosyalar

  • Elektronikçinin_El_Kitabı.rar
    2.2 MB · Görüntüleme: 0
Sevgili arkadaşlar, an itibariyle dosya yerinde duruyor. 137 sayfa ve gayet iyi bir dökümana benzer. Saygılar. Teşekkürler.
 
Konudaki Teşekkür Mesajları Silinmiştir Lütfen Teşekkür Mesajları Yerine Beğen Butonunu Kullanın
 
arkadaşım,gayet güzel olmuş.Bu yollar sana açık olsun.Yeni katkılarını bekliyoruz.
 
Arkadaşlar bu konu hakkında şema üzerinde anlatım yapacak biri varsa lütfen yardımcı olsun.ACİL!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,843
Mesajlar
920,927
Kullanıcılar
450,941
Son üye
halfe00

Yeni konular

Geri
Üst