AcemiDevre
Üye
Hocam yukaridada belirttigim gibi elektronikten fazla anlamam ama anladigim şeylerde var örneğin şebekeden gelen 220 volt 60 amper asagi yukari bir degerdedir ve ben 220 volt 0.3 amperlik motoru hatta direk bağlarsam biraz saçma olur gibime geliyor ayrica elemanlarin arasinda elektronik gösterge aletleri de olacakŞebeke ile çalışan cihazlar neden yansın ki söz ettiğiniz parazitten ve Elektronik devrenin koruyacağını nerden çıkardiniz kimden duydunuz?
Aradıgım cevap buydu sagolun ama nasıl yapacagımı bilmiyorum orası ayrı problem ☺Şebekenin gerilimi 220 Volttur ve akımı sonsuz değildir ama ihtiyacınızdan fazlasını verebileceği için şebeke akımını sonsuz gibi düşünebilirsin. Şebekeye bağladığınız cihazlar ihtiyaç duyduğu kadar akım çeker. Şebe verdiğiniz örnekte 60 amper demişsiniz. şebeke 60 amper olduğu için cihazınız 60 amper akım çekmez. Fakat zaman zaman şebeke gerilimi (voltajı) dalgalanabilir. Muhtemel voltaj dalgalanmarında cihazınız gereğinden fazla akım çekebilir. Voltaj dalgalarında cihazın bozulmasını önlemek için varistör ve Sigorta ikilisi kullanabilirsin.
bir tek bunu anlamadım ne motoru bu? 0,30 amper motor1adet motor 220volt 0.30 amp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?