koraycannn
Üye
Usta elektronikçiler bile bilmediği kartı incelerken zorlanır.Merhaba değerli üstadlarım.
Öncelikle şunu belirtyim ki çok dertliyim. Elktroniğe karşı büyük bir ilgim var fakat yetersizim. Bulabildiğim arızalı malzemeleri tamir etmeye çalışıyorum ama olmuyor. Basit tamiratlar dışında hicbir şey yapamıyorum. Bir kart üzerinde elektriğin girdiği yerden takip ediyorum ve herşey allak bullak oluyor hiçbir şey anlamıyorum. internet üzerinden tamir videoları izliyorum (Genelde Kemal Canbaz videolarını izliyorum) ama anlatılan şeyler hep aynı. Ezberlemiş gibi hep aynı şeyleri tekrar ediyorlar. Neden? ve Niçin? sorularının cevapları yok. Belki bir kademe daha ilerleyebilirim düşüncesi ile full eğitim setini satın almayı düşünüyorum ama korkum o kadar para verip de yine youtube da anlattıklarının aynısını duymak. Acaba bu eğitim setini alıp da kullanan ve düzgünce birşeyler öğrenen en azından bir miktar yol alabilen var mı?. Eğer biraz yol alabilsem kendimi gelistirebilecegime inanıyorum. İyi derecede ingilizcem var. Almamı tavsiye eder misiniz
güzel insan, tamirci olmak için en iyi yol alaylı olmaktır. teorin ne kadar iyi de olsa pratik olarak her zaman eksik kalırsın. tamir işinde öğrenmenin en kolay yolu, bozuk olanı daha da bozarak öğrenmektir. çünkü her bozduğun, bir sonrakinin referansıdır/ olacaktır. başka kişinin linkini vermeyeceğim, çünkü o da ücretli kurs veriyor, reklam olur. daha çok izle ve takip etmeyi öğren.Merhaba değerli üstadlarım.
Öncelikle şunu belirtyim ki çok dertliyim. Elktroniğe karşı büyük bir ilgim var fakat yetersizim. Bulabildiğim arızalı malzemeleri tamir etmeye çalışıyorum ama olmuyor. Basit tamiratlar dışında hicbir şey yapamıyorum. Bir kart üzerinde elektriğin girdiği yerden takip ediyorum ve herşey allak bullak oluyor hiçbir şey anlamıyorum. internet üzerinden tamir videoları izliyorum (Genelde Kemal Canbaz videolarını izliyorum) ama anlatılan şeyler hep aynı. Ezberlemiş gibi hep aynı şeyleri tekrar ediyorlar. Neden? ve Niçin? sorularının cevapları yok. Belki bir kademe daha ilerleyebilirim düşüncesi ile full eğitim setini satın almayı düşünüyorum ama korkum o kadar para verip de yine youtube da anlattıklarının aynısını duymak. Acaba bu eğitim setini alıp da kullanan ve düzgünce birşeyler öğrenen en azından bir miktar yol alabilen var mı?. Eğer biraz yol alabilsem kendimi gelistirebilecegime inanıyorum. İyi derecede ingilizcem var. Almamı tavsiye eder misiniz
Hocam datasheetlere bakınca birşey anlamıyorum. Tonla kısatma terim var. VCC, Vin aynı şey elektriğin girişi ama neyin kısaltması aradaki fark ne onun bile bir tarifini bulamadım. Ben en azından kabaca bi elektronik bilgim olsun istiyorum. Bu eğitim setlerini kullanan var mı? Eğitim setleri hakkında yorumda bulunabilirseniz sevinirim.Usta elektronikçiler bile bilmediği kartı incelerken zorlanır.
Normal yani yaşadığın durum.
Kitap yerine parçaların datasheetlere bak. Orada örnek şemalar oluyor.
İngilizcen varsa https://archive.org sitesinde arama yap. Bazen güzel kitaplar denk geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?