elektronik kart tamiri hakkında

serdarteoo

Üye
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
arkadaşlar be elektrikciyim. Elektrik bilgim çok ii degil... sizlerden şunu ögrenmek istiyorum... arızalı kartların tamirini yaparken nasıl bir yol izliyorsunuz. acıklayıcı bilgiler verirseniz çok sevinirim... bir çok kişinin işine yarayacagını düşünüyorumm şimdiden çok teşekürler....
 

iyi akşamlar
serdar kartlardan bahsetmişsin bunların tamiri oldukça eğlenceli ve zevklidir
smd plaket üzerine ince 0,50lik tellerle koprü şeklinde sağlamlaştırıyorsun kart ortadan kırıldıysa veya çatladıysa bu metodla yapabilirsn..
 
arkadaşlar be elektrikciyim. Elektrik bilgim çok ii degil... sizlerden şunu ögrenmek istiyorum... arızalı kartların tamirini yaparken nasıl bir yol izliyorsunuz. acıklayıcı bilgiler verirseniz çok sevinirim... bir çok kişinin işine yarayacagını düşünüyorumm şimdiden çok teşekürler....

bu karttan karta değişir kardeş genelde işletme içinde sürücü,power,PLC kartları yanmakta rabet gösterir PLC SMD değilse muhtemel arızayı tespit etme imkanın yüksektir ölçü aleti avometre cihazı ile yarı iletkenleri devreden sökerek ölçüm yaparsın bu yolu takip ederek yeterli tecrübeye sahipsen işi halledersin...
 
selamün aleykum tüm meslektaşlarım.
ben acil olmamak üzere çok iyi bir Elektronik devre yapma programı aramaktayım . bildiğiniz bir link veya bu programa sahip iseniz ,yardımcı olursanız sevinirim. hayırlı cumalar.. bol kazançlar.allahım her türlü işlerinizde başarılar sağlasın.
 
usta öncelikle uygulaman gereken bir formül var.gestay+b bunu birazdaha açarsak önce arızalı kart hakkında kartın kullanıldığı cihaz operatöründen alacağın bilgiler+varsa şema+cihaz üzerindeki kartın işlevi vb.bilgileri toplaman lazım.bunları iyi bir analiz etmen lazım.Sonra kart üzerindeki malzemeleri iyi tanıman gerekki testleri doğru yapabilesin.avometre kullanarak malzemelerinin testine geçmeden önce bahsi geçen formülü uygula yani gözle elle koku ile dışardan kontrol kararmış bir direnç veya şişmiş bir kondansatör veya kopmuş yol veya soğuk lehim gibi kontrolleri yap şüphelendiğin malzemeden başlaki işi daha kısa sürede çözebilesin.Ama proğramlı bi kartsa eğer statik ortama ve devreye voltaj uygulamayın.proğram zarar görebilir.
 
Gerçekten bir zamanlar çok zevkli bir işti ama o da tarih oldu be kardeş. Artık dijital Elektronik devri. Ben senin yerinde olsam plc, pic gibi uygulamaları öğrenirim. Analog Elektrik devri kapanmaya yüz tuttu. Artık proğramlama oldu herşey. Bilgisayardan arızaları çözüyorsun. Basite indirgediler artık anlayacağın.

Hee nedir analog elektrik çok zevkli bir iştir ama bir yere kadar. Hobi olarak devre yaparsın evde denersin.
 
Merhaba arkadaşlar, ben eflvitester-scobe kullanıyorum ve çok memnunum. Kalite ve fiyatta kesinlikle çok iyi. Önceden malzemeleri biraz tanıyan veya kart tamir etmeye kafa yomuş bir tekniker veya teknisyen arkadaş 2-3 saat cihaz eğitimini (ücretsiz) alıp her türlü kartta arızayı kolayca bulabilir. Tüm malzemeleri saniyeler seviyesinde test eder.

Bu arada arıza giderme yani sökme-takma çok mühim. Yol veya malzeme pini kptuktan sonra kıymeti yok işin. SMD lerle çalışıyor iseniz indüksiyonlu havya seti şart. Bazı arkadaşlar hava üflemeyi tercih ediyor, her yiğidin ayrı bir havya seti ve söküşü var :)

Kolay gelsin...
 
PCB çizim işlerinizde proteus(ARES) programını tavsiye ederim. Kullanımı kolay, piyasada Hikmet Şahin'in kitabı var. Çok güzel anlatımlı. Ayrıca tasarım ile uğraşan arkadaşlar, ISIS da simulasyon yapabilir. Neredeyse masa üstünde çalıştığı gibi çalışır devreleri.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Mesajlar
930,648
Kullanıcılar
452,668
Son üye
asmaydın

Yeni konular

Geri
Üst