1-ilk önce net çöplüğünde bol bol dolaşacaksın
2- bulduğun senin işine yarayan linkleri sık kullanılanlara ekleyeceksin
3- hayal etmekle tasarlamak arasındaki farkı iyi kavramalısın
4- datasheet (bilgi kağıdı) leri iyive oju anlamaya çalış
5- yaptığın iş( kafandaki tasarım) mühendislik işidir, ama bu senin yapamayacağın anlamına gelmez. nice alaylılar vardır ki mektepliler bile çözememiştir. (mennan usta ışıklar içinde uyusun)
6-örnek tasarımında bir direnç hesapladın (4,9 k) piyasada var mı? yok . üretilebilir mi? evet ama üretici için sana özel olacağı için maliyetli olur. çözüm= yerine (4,7 k veya 5 k 5,2 k) kullanabilirsin hiç biri çalışmam olmam demez ama senin istediğin verimin altında veya üstünde çalışır.
6- aynı değerleri bir çok bileşen üzerinde de göreceksin
7- yazılım olayının yaşı filan yok, önemli olan heves ayıracağın vakit ve çalışma (başarısızlıklar sakın seni yıldırmasın) bir abim 60 yaşından sonra pic öğrendi ve uygulamalarını kullanamadan vefat etti. ışıklar içinde uyusun.
8-kafandaki tasarım hazır- plaketlerini bul . mümkünse proteus vb. programlarda açılabilen bunların üzerinde çalışarak simülasyon oluştur
9- amma velakin ben bu programı kullanmayı bilmiyorum dersen ilk önce makinene kurup küçüktan büyüğe- kolaydan zora giderek kendini burada geliştir. aynı şey yazılım konusunda da geçerli
10- beni istersen dikkate almayabilirsin ben sadece tamirciyim.
Elektronik mühendisi filan değil