Ülkemizde Elektrik sektöründe, Elektronik sektörüne göre çok daha fazla kontenjan var. Termik santraller + Hidroelektrik santraller + Tedaş gibi üretim-dağıtım şirketleri, enerji şirketleri, çalık enerji+aksa enerji vs. bunların elektronikle pek işi olmuyor.
Elektronik alanında piyasada çok fazla seçenek yok. Olanlarda zaten öldü fiyatına maaş veriyor. Aslında gelişmiş ülkelerde bu tablo tam ters. Yani elektronik alanı çok gelişmiş, elektrik piyasası ise onlarca yıl önce doymuş oluyor.
Tercih meselesi. Mesela benim işim olduğundan elektronik alanında devam etmeyi düşünüyorum. Fakat iş kaygım olsaydı muhtemelen elektrik yazardım.
Sayın denz52 fark derslerini üniversitelerden yaz okullarında veya normal öğretim yılı içerisinde alabiliyorsunuz. Gazi üniversitesi ve birkaç üniversite açıyor bu dersleri. Diplomanızda bir değişiklik olmuyor. Aslında değişiklikten kastınız nedir onu da tam anlayamadım. Bahsettiğiniz konu eğer Elektronik mühendisi olupta bu dersleri alırsam Elektrik elektronik mühendisi ünvanı alabilirmiyim ise kesinlikle alamazsınız. Bu durum elektrik elektronik mühendisi olupta üniversitede gerekli dersleri almayan kişiler için geçerli. Eğer başka bir şey kastettiniz ise açıklarsanız bildiğim kadarıyla cevaplamak isterim...
bunu bir mekatronik mühendisi olarak söylüyorum ki kesinlikle Elektrik mühendisliği derim ben çünkü imza yetkileriniz oluyor, oda yetkilerle donatıyor mezunlarını ve çalışma alanı doğal olarak bir elektronikçiden her zaman daha geniş oluyor, yine de en garantisi elektrik-elektroniktir ama elektrik mi Elektronik mi derseniz ben elektrik derim.
Elektrik-Elektronik mühendisliği istediğin paketi seçer eksik derslerini tamamlarsın...Biraz yoğun program ama bologna süreci var artık tercihe dayalı bir ders alma sistemi...