Yukardaki şemada bulunan simgeleri çözemedim ama kendimce bir çare buldum. Servo driver çıkışına 12 kumandalı dip switch koydum. Dilediğimi açıp kapatabiliyorum.
OZ+ ve OZ- kısımları, kullanmak istediğim motorun görevi ile ilgili imiş. Öğrendiğim budur. Yani motorun görevi eksen ise CW ce CCW pinlerinden yola çıkıyorum. Motorun görevi hız/speed ise OZ pinlerini kullanıyorum.
Eksen motorlarının basit kartla nasıl sürüleceğini uğraşa didine öğrendim. Artık ne AC servo motorun cinsi ne de servo driverin markasının benim açımdan önemi kalmadı. Tamagawa driverle Panasonic motoru sürdüm hız ve eksen olarak. Panasonic driverle de Tamagawa motoru sürdüm.
Kullanılacak kartta Step ve Dir komutları var ise, artık bana bağlantı sorunu yok. Karttaki Output portundan girip servo motorun hızını kontrol ederek sürebiliyorum.
Bu sitede ilk yazmaya başladığımda tek bir kablonun nereye bağlanacağına dair bir fikrim yoktu. Şimdi zararlı frekans emici devresi dahil bana gerekli olan her şeyi kendim yapabilir haldeyim.
Elimdeki 9 eksen USB kartla 9 tane servolu motoru eksenel hareket için, 7 output pininin 4 ünden de 4 tane servolu motoru hız kontrollü olarak sürebilecek durumdayım. Program yazma ve takım yolu konusunda zaten eski bilgilerin sahibiydim.
Yardımlarınız için başta Kazım arkadaş olmak üzere hepinize teşekkür ederim.
Genelde 200 Watt motorlar kullanıyorum ve gücüne şaşırmış haldeyim. Kullanılmış motor ve driver aldım, en küçük bir sorun çıkarmadılar.
Kart alımı, bağlantısı, aradaki devrelerin yapımı, servo motor-driver alımı ve adrese kadar sorunsuz teslimat konusunda ben de sizlere yardımcı olup vefa borcumu ödemek isterim.
Saygılar.