Elektronikte en zor arıza bu olmalı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koray79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

koray79

Üye
Merhaba Elektronik cihazlar içinde sanırım en zor işlerden biri radyo ipi sarmak olsa gerek resimde tuning potu bağlı olduğu yerden kırılmış haliyle ip sökülmüş hatta gezen ibre ile ipten çıkmış bunu yapabilecek bir usta varmı bildiğiniz . Yada bununla kimse uğraşırmı. manevi değeri olan bir cihaz basİT eski ama benim için önemli bu şekilde sıkıntılı işleri yapacak bir usta varsa irtibat numarasını verirmisiniz . Bir Umut işte :(biraz zor ama yinede sorayım dedim.

Ekli dosyalar

• v.webp
    v.webp
    193.7 KB · Görüntüleme: 55
  • y.webp
    y.webp
    329.5 KB · Görüntüleme: 44
  • x.webp
    x.webp
    194.9 KB · Görüntüleme: 44
  • z.webp
    z.webp
    67.8 KB · Görüntüleme: 42
  • 20260512_163708.webp
    20260512_163708.webp
    202.3 KB · Görüntüleme: 55
O kırık parçayı tam eksene getirip çift bileşenli İran yapıştırıcısı ile yapıştırabilirsiniz.

10 dakika gibi bir sürede kullanabilecek kadar sertleşir. 24 saatte tam kurur.
Yapıştırırım ama denemedim alan çok dar yakın gözlük kullanıyorum ama çok küçük işleri tam görmediğim için yapamıyorum. ipi imkanı yok saramam frekans ayarını tutturamam Çünkü skaladaki ipe bağlı göstergede ipten çıkmış ayrıca tam eksene oturtamadım yakın gözlük ile zor çalışıyorum sağlam bir büyüteç lazım kısacası önce tecrübe sonra ekipman hiç biri malesef bende yok.

Yapıştırırım ama denemedim alan çok dar yakın gözlük kullanıyorum ama çok küçük işleri tam görmediğim için yapamıyorum. ipi imkanı yok saramam frekans ayarını tutturamam Çünkü skaladaki ipe bağlı göstergede ipten çıkmış ayrıca tam eksene oturtamadım yakın gözlük ile zor çalışıyorum sağlam bir büyüteç lazım kısacası önce tecrübe sonra ekipman hiç biri malesef bende yok.
Umarım yardımcı olacak biri çıkar. Kolay gelsin.

Armut diye bir uygulama var; oradan radyo tamiri için teklif açabilirsiniz. İnternet üzerinden bulduğunuz için uygun gördüğünüz kişinin mutlaka adres ve dükkan bilgilerini alıp kontrol edin. Gerekirse yerine bizzat götürün. Antika satıcılarından uzak durun. Selametle.

Armut diye bir uygulama var; oradan radyo tamiri için teklif açabilirsiniz. İnternet üzerinden bulduğunuz için uygun gördüğünüz kişinin mutlaka adres ve dükkan bilgilerini alıp kontrol edin. Gerekirse yerine bizzat götürün. Antika satıcılarından uzak durun. Selametle.
Teşekkür ederim inşaallah bulurum aslında işi bilen biri icin basit bir sey kırık parçayı bende yapistirabilirim belki ama ip sarma ve frekansı ayarlama işi benim gibi amatörler icin cok zor

Aslında bakınca zor görünmüyor. Eğer milimetrik sarım gerekiyorsa elbette zordur. Mahallenizde tv tamircisi varsa ve eski nesil usta ise bence ilgilenecektir.

Aslında yapıştırma işlemini yapabilirseniz frekans tutturma işinden korkmayın. Örneğin sizin orada TRT FM 97.2 frekansında olsun, devre üzerindeki varyabl kondansatörü el ile yavaş yavaş döndürün TRT FM i bulun, sonra ipi sardıktan sonra da gösterge üzerinde ip ile gezinen minik çubuğu da ortalama o frekans üzerine konumlandırırsanız sizin için referans olur.

Forum istatistikleri

Konular
133,423
Kullanıcılar
459,419
Son üye
tasarimcitonton

Yeni konular

Geri