bu ne şimdi cinsel organıyla beyni yer değişen insanlara sözümüz yok tabi beyni yerinde duranlar için hesap verecekleri tarafından onere edlmesi gayet güzel birşeydir.*********
Başka bir konuda iş veren arkadaş şöyle bir tabir kullanmış...
" Lütfen memur olmak isteyenler veya memur gibi çalışmak isteyen arkadaşlar hiç başvuru yapmasınlar,ne bize ne de kendilerine zaman kaybettirmesinler"
ve doğal olarak üyelerden tepki çekmiş. Kendi yaptığım iş görüşmlerinde buna benzer ifadeler kullananlar görmüştüm.
Daha öncede demiştim, firma sahipleri çalışanın memur gibi davranmasını istemeyip, evine kiracı olarak memur arar!!!!
Genellikle böyle işverenlerin temel savunması memur zihniyetine karşı olduklarıdır. Oysa amaçın ne olduğunu herkes bilmektedir. Memur zihniyeti demek, çalışma saatlerin düzeni ve yıllık izinlerini kullanması demek değildir. Türkiye ye tatil cenneti denir, oysa ben 7 yıl özelde çalıştığımda bu cenneti hiç göremedim. Evet memurun tatili olması gereken kadarıdır, yanlış olan özel sektörün çalışma şeklidir. Memur zihniyeti görevi bitirmeden mesaiyi doldurup bugünün işine yarına bırakmasıdır. Yoksa akşam 24 lere kadar çalışmayı istememek memurluk zihniyeti değil insan zihniyetidir. 3 yıldır kamudayım memur zihniyetini patron zihniyetinden bin kere tercih ederim .
Şimdi memurluk isteyen gelmesin diyen işveren için, memurluk ile özverili çalışan arasındaki farkı bir genel olarak kıyaslayalım...
Memurluk (en düşük düz memur)
-657 li li memur (1.350 tl maaş) , 399 lu yani kitlerde çalışan memur (1.650 tl)
-Evli ve eşi çalışmıyorsa 137 tl, her çocuk başında 30 tl ek kazanç.
-Banka promosyonu ortalama aylık 50 tl, sendika hakkı 15 tl maaşa ek gelir.
-Sigorta primin maaşın üzerinden eksiksiz yatar.
-Maaşın isterse haftasonu gelsin saniye dahi şaşmadan gününde alırsın. (her ayın 15 inde)
-Maaşı ilk girdiğin zaman önceden alırsın. (1 ay çalıştıktan sonra değil)
-Haftada 40 saat çalışma.
-Günde 8 saat çalışma.
-Cumartesi, pazar tatil.
-Yıllık izin 20 gün (+10 gün mazeret izni) (10 yılı doldurduğunda 30 gün izin+10 gün mazeret izni)
-İş garantisi.
-Resmi tatillerde gerçekten tatil.
-Lojman, kreş hakkı.
-Kamu personeline indirimler.
-... devam eder...
Arkadaşın firmasında özverili çalışan (memur olmak istemeyen gençl!!!)
-Maaş 600, 700 hadi belki 800 tl
-Maaşın günün belli değil, iş veren ne zaman verirse inşallah alırsın.
-Sigortan bir işe başlada düşünürüzle başlar, gözü tutarsa en asgarisinden girdili çıktılı bir sigortan olur.
-Haftada ben diyeyim 60 saat, sende 65 saat çalışma.
-Günde 10-11 saat çalışma. bazen 12-13 saat.
-Cumartesi iş günü zaten, pazarlarıda arada sırada mesai!!!
-Mesai ücreti belki verilir ama bu mesai ücreti hesabını bir türlü çözemezsin!!!
-Yıllık izin o ne ki???
-İş garantisi patronun duduakların arasında, her an ...ktri yiyebilirsin.
-Resmi tatiller, 9 günlük bayram tatiller diye bişey varmış??
-Saat 18 den sonra saata bakarsan yeni iş arasın çünkü sen insan değilsin.
-Hiç bir indirim, lojman, kreş vs. şeyin olmaz.
-...devam eder...
Şimdi memur olmak istemeyen genç, bana söyle neden memur olmak istemiyorsun?)
Üstelik burda düz memurluğu kıyasladım, teknik personel olunca burdaki ücretlere 200-300 tl daha koy (teknisyen, tekniker)
sadece çzeldeki ortamı görmek ve gerçekten işini yapabilmek için
özelde çalışılır ve özel tercih edilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?