Görünen o ki tehlikeli uğraşlar içindesin...Merhaba göreldede görüldüğü gibi elimdebir trafo var ben bu trafoyla uğraşırken elektirik verdiğimde 2 ucuna diğer 2 ucunda aniden şok etkisinde elektirik çıkıyor ama bunu yapmam için sürekli kabloyu sürtmem lazım ben bunu otamatik bir devre yapabilirmiyim yani devre kendisi hızlı aç kapa aç kapa yapsın yardımcı olursanız sevinirim. Daha bu işlerde yeniyim kötü anlatmış olabilirimEkli dosyayı görüntüle 85206
Merhaba. Sn. kesmez Hocam, arkadaşımız bu trafonun primer (düşük sarımlı) bobinlerinden sürtme ile kesikli DC 'yi verip sekonderdeki 220'den daha fazla voltajı (YG) otomatik olarak elde etmek istiyor, ama bunu nasıl sürekli olarak da yapabilirim şeklinde bu soruyu sormuş, benim tam anladığım kadarıyla. Yani ayni 9 volt pillerle şok (savunma) amaçlı cihazlarındaki şok edici voltajın eldesi kadar çok yüksek değil ama 220'li sargılardan şok edici bir elektriği çok düzenli olarak nasıl elde edebilirim şeklinde sormuş, benim tam anladığım kadarıyla. Kolay gelsin.220vac gerilimi primere yani 220 sargısına vermeniz lazım. sekondere 220vac verirseniz trafo yanar.
trafo nüvesi yüksek frekans için uygun değil.Merhaba. Sn. kesmez Hocam, arkadaşımız bu trafonun primer (düşük sarımlı) bobinlerinden sürtme ile kesikli DC 'yi verip sekonderdeki 220'den daha fazla voltajı (YG) otomatik olarak elde etmek istiyor, ama bunu nasıl sürekli olarak da yapabilirim şeklinde bu soruyu sormuş, benim tam anladığım kadarıyla. Yani ayni 9 volt pillerle şok (savunma) amaçlı cihazlarındaki şok edici voltajın eldesi kadar çok yüksek değil ama 220'li sargılardan şok edici bir elektriği çok düzenli olarak nasıl elde edebilirim şeklinde sormuş, benim tam anladığım kadarıyla. Kolay gelsin.
Elektironik devre yapa bilirim ama nasil yapacam devre şeması nasıl neler kullanmam gerekiyor onu bilmiyorumGörünen o ki tehlikeli uğraşlar içindesin...
Unutma Elektrik şakaya gelmez.
DC verdiğin için aç kapa yapman gerekiyor. Sanırım pille falan deniyorsun.
Bunun için Elektronik devreye ihtiyacın var... O kadar tecrüben var mı...?
Hızlı hızlı birbirine sürttüğümde led ampülü yaka biliyorum ama bu sürtme işini ben yapmak istemiyorumne kadar süre aralıklarla kabloları birbirine sürtmesi isteniyor?
Aynen adaptörden 12 v veriyorum diğer 2 uçta aniden fazla v geçiyor ama bunu yapmam için sürekli kabloyu sürtmem gerekiyor bende işte bir devre yapıp o kablo sürtme olayını kaldırmak istiyorumMerhaba. Sn. kesmez Hocam, arkadaşımız bu trafonun primer (düşük sarımlı) bobinlerinden sürtme ile kesikli DC 'yi verip sekonderdeki 220'den daha fazla voltajı (YG) otomatik olarak elde etmek istiyor, ama bunu nasıl sürekli olarak da yapabilirim şeklinde bu soruyu sormuş, benim tam anladığım kadarıyla. Yani ayni 9 volt pillerle şok (savunma) amaçlı cihazlarındaki şok edici voltajın eldesi kadar çok yüksek değil ama 220'li sargılardan şok edici bir elektriği çok düzenli olarak nasıl elde edebilirim şeklinde sormuş, benim tam anladığım kadarıyla. Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?