Merhabalar ben lise 2'deyim Teknik lise elektrik-elektronik bölümünü kazandım gelecekte mühendis olmak istiyorum fakat tam olarak bölüm hakkında bilgili degilim diger forumlarda adamlar yazmış zor bölüm hayattan bezersin falan filan bende böyle yazıları gördükçe umutsuzluğa kapılıyorum yapabilirmiyim diye siz kendi tecrübelerinize dayanarak neler söyleyebilirsiniz .
boşver onlara kulak asma gerizekalı çok insan var dünyada olay tamemen sende biter eğer ben bu işi severek yaparım diyorsan seni kimse tutamaz. ama çekimser durursan kimse senin beynine o bilgileri sokamaz ve yaptığın işten nefret edersin. mühendis olmak istiyormuşsun senin asıl gitmen gereken düz veya anadolu lisesi meslek lisesinden mühendisliğe gitmen zor ama imkansız değil. çok iyi çalışman lazım. birinci sınıfı okursun meslek lisesinde beğenmezsen bildiğim kadarıyla birinci sınfdan sonra düz liseye geçebilirsin. hangi meslek lisesini kazandınız?
herzaman bir mesleği kötüleyen biri çıkacaktır örneğin okuduğu bölümü 8-9 yılda bitiren birinden elbette iyi şeyler duyamazsın ama zaten üniversite tercihi sırasında 18 yaşında biri olacaksın ve bunlara kulak asmayacak ve o zaman kendi kararını rahatlıkla hiç kimsenin ne dediğine kulak asmadan verebileceksin şimdiden bunları düşünme ve kötü yorumlara kendini kapa ama her mesleğin elbette zorluğu vardır tıp hariç her meslekte işsizlik sıkıntısı da çekebilirsin ve çekeceksindir de ama üniversiteni çalışarak geçirirsen bu kpss olur,mesleki şeyler olur bu sıkıntılı süre de o kadar az olur şimdilik bilmen gereken bunlar bence Bir de elbette Öss sınavına çok iyi çalış belki ilk başta olmaz o zamanda önce ön lisans oku sonra dgs ile müh. geçebilirsin yani gördüğün gibi çalıştıktan sonra tüm engeller kalkar Örnek üni. Kpss çalışırsın ve üni. bittiğinde işin garanti olacaktır ve kamuda çalışıyor olursun belki de aynı yerde çalışırız bunlar elbette çok ileri şeyler ama olsun.İki kere yayınladdıysan bunu yöneticilere bildir sen silemezsin sanırım
Artık heryerde üniversite var doğuda özellikle ikinci öğretimler oldukça düşük puanlarla alıyor işte zaten bu yüzden de iş sıkıntısı oluyor ne yazık ki ama tam sıralamayı bilmiyorum ben kendi üniversiteme zamanında 30.000 le girmiştim(sıralama)
1986 yılında EML sınavına girdiğimde hedefimde elektrik bölümünü kazanmassam asla diğer bölümlere (Kötü olduğu veya popüler olmadığı için değil !) asla gitmeyecektim. Çünkü o yaşlarda iken aynı yaşta (akran) olan arkadaş sayım 2 elin parmağı kadardı. Diğer arkadaşlarım (abilerim amcalarım ablalarım ) en küçüğü benden 20 yaş büyüktü bu da ileri düzeyde bir mantık ve algoritma yeteneğimin farkına vardım. O yaşlarda sözlük telefon rehberi ezberlerdim.(Şimdi bana saçma geliyor ) . İlk önce ne yapacağına karar verme ilk önce neler yapacağına veya yapabileceğine akıl yor. Ardından tercihler önüne gelecektir ve senin yapına en uygun olanı seçeceğine eminim..
Sakın ÖSS de puanına göre bir bölüme gitme !(Şayet yapına ve hedefine uygun değilse).
Bu böyle olunca başbakanımız imam hatip mezunu oluyor. (Bunda kötülük yok ama hiç bir insan evladı yönettiği insana "Ananı da al git" demez. Bunun bir imam hatip mezununun söylemesi başka bir muamma.. Bu demek değildir ki imam hatipler kötüdür)
Bunları neden yazdım ? Biliyormusunuz ?
*** Kötü meslek yoktur ! Mesleği kötü icra edenler vardır. (Zaruriyetlerin meslekleri oluşturduğunu unutmayınız.)
Kendim anadolu liseliyim ama ben her zaman meslek liselilerini daha iyi görürdüm kendimce belki biz teoride iyidik fakat elimize direnç aldığımız dahi yoktu bitirme projeleri olsun vb. oldukça zorlardı ama onlar için bunlar çocuk oyuncağıydı ve belki yanlış düşünüyorum ama işverenler onları tercih eder diyorum teori elbet öğrenilirdi çünkü ve meslektede asla kullanılmazdı niye bizi tercih etsinlerki derdim sonucu bilmiyorum çünkü kamu için ikisde aynı sonucu ancak işverenler bilebilir