1986 yılında EML sınavına girdiğimde hedefimde elektrik bölümünü kazanmassam asla diğer bölümlere (Kötü olduğu veya popüler olmadığı için değil !) asla gitmeyecektim. Çünkü o yaşlarda iken aynı yaşta (akran) olan arkadaş sayım 2 elin parmağı kadardı. Diğer arkadaşlarım (abilerim amcalarım ablalarım ) en küçüğü benden 20 yaş büyüktü bu da ileri düzeyde bir mantık ve algoritma yeteneğimin farkına vardım. O yaşlarda sözlük telefon rehberi ezberlerdim.(Şimdi bana saçma geliyor
) . İlk önce ne yapacağına karar verme ilk önce neler yapacağına veya yapabileceğine akıl yor. Ardından tercihler önüne gelecektir ve senin yapına en uygun olanı seçeceğine eminim..
Sakın ÖSS de puanına göre bir bölüme gitme !(Şayet yapına ve hedefine uygun değilse).
Bu böyle olunca başbakanımız imam hatip mezunu oluyor. (Bunda kötülük yok ama hiç bir insan evladı yönettiği insana "Ananı da al git" demez. Bunun bir imam hatip mezununun söylemesi başka bir muamma.. Bu demek değildir ki imam hatipler kötüdür)
Bunları neden yazdım ? Biliyormusunuz ?
*** Kötü meslek yoktur ! Mesleği kötü icra edenler vardır. (Zaruriyetlerin meslekleri oluşturduğunu unutmayınız.)
Saygılar.