ORGE
Üye
Herkese merhabalar, hayırlı akşamlar;
Bir kaç gün önce konuyla ilgili EMO'na mail attım ama henüz bir cevap gelmedi.
Bir Elektrik mühendisi olarak proje çizim ve imza yetkisi için EMO üyeliği ve SMM belgesi gerekiyor.
SMM alabilmek içinse sitede yazılmış gerekli belgeler şunlar ;
1- MİSEM eğitimine katılmış olmak (Elektrik SMM Eğitimi)
2- Elektrik-Elektronik Mühendisleri için Transkript inceleme sonucu (1kV Üstü ve 1kV Altı belge alabilmeleri için)
3- SMM - BT Başvuru Formunu eksiksiz doldurmuş olmak
4- Taahhütname
5- Bağkur kaydı
6- SMM-BT ve aidat tahsilâtı makbuzu
7- Vergi levhası fotokopisi
8- Vergi dairesinden alınmış yazı / vergi yoklama fişi / yevmiye defteri fotokopisi / sicil kayıt sureti
9- SMM’ye ait imza beyannamesinin aslı
10- İş yeri kira kontratı ya da tapunun fotokopisi
11- Elektronik imza başvuru formu
Şimdi bunların içerisinde "vergi levhası" , "vergi dairesinden alınmış yazı" ve "iş yeri kira kontratı" kısmı kafamı karıştırıyor.
Ben her hangi bir büro yada şirket açmayacağım, bireysel olarak proje çizmek istiyorum bunun için de bağkur kaydı vs. yapacağım ama "vergi levhası" , "vergi dairesinden alınmış yazı" ve "iş yeri kira kontratı" gibi belgeleri almam zorunlu mu ve şahıs olarak bunları alabilir miyim ?
Bu işi yapabilmek için hangi yollar izlenmeli, tecrübeli üstadlar bir yardımcı olur ve bizi aydınlatırsa çok sevinirim.
Bir kaç gün önce konuyla ilgili EMO'na mail attım ama henüz bir cevap gelmedi.
Bir Elektrik mühendisi olarak proje çizim ve imza yetkisi için EMO üyeliği ve SMM belgesi gerekiyor.
SMM alabilmek içinse sitede yazılmış gerekli belgeler şunlar ;
1- MİSEM eğitimine katılmış olmak (Elektrik SMM Eğitimi)
2- Elektrik-Elektronik Mühendisleri için Transkript inceleme sonucu (1kV Üstü ve 1kV Altı belge alabilmeleri için)
3- SMM - BT Başvuru Formunu eksiksiz doldurmuş olmak
4- Taahhütname
5- Bağkur kaydı
6- SMM-BT ve aidat tahsilâtı makbuzu
7- Vergi levhası fotokopisi
8- Vergi dairesinden alınmış yazı / vergi yoklama fişi / yevmiye defteri fotokopisi / sicil kayıt sureti
9- SMM’ye ait imza beyannamesinin aslı
10- İş yeri kira kontratı ya da tapunun fotokopisi
11- Elektronik imza başvuru formu
Şimdi bunların içerisinde "vergi levhası" , "vergi dairesinden alınmış yazı" ve "iş yeri kira kontratı" kısmı kafamı karıştırıyor.
Ben her hangi bir büro yada şirket açmayacağım, bireysel olarak proje çizmek istiyorum bunun için de bağkur kaydı vs. yapacağım ama "vergi levhası" , "vergi dairesinden alınmış yazı" ve "iş yeri kira kontratı" gibi belgeleri almam zorunlu mu ve şahıs olarak bunları alabilir miyim ?
Bu işi yapabilmek için hangi yollar izlenmeli, tecrübeli üstadlar bir yardımcı olur ve bizi aydınlatırsa çok sevinirim.