en iyi programlama programı ne?

Elİnİze saglik
 
Merhabalar,

Önceleri VB ye karşı kulaktan dolma bir antipatim vardı, bunda görsel programlamaya Delphi ile başlamamın da etkisi var.

Delphi yi çok sevmeme rağmen Delphi ye indirilen darbeler nedeniyle artık çok fazla geleceğinin kalmadığını düşünüyorum.

Bu nedenle otomasyon projeleri için VB yi C ye tercih ediyorum çünkü:

- Sintaksa odaklanmak zorunda kalmadan algoritmaya odaklanabiliyorsunuz, C bu konuda çok nazlı.
- VB daha anlaşılabilir bir yapıya sahip, acil bir durumda sizin yazmadığınız bir programa bile daha rahat müdahale edebiliyorsunuz.
- Henüz VB.Net yerine tam oturmadığı için otomasyon projelerinde favorim VB 6.0, günümüz bilgisayarları ile hızlı çalışıyor ve Microsoft artık destek vermeyi kestiği için bilgisayarın uygulacağı bir yamadan sonra programınızın çökme ihtimali .Net e göre daha az.

VB nin sevmediğim yanları da var, ancak bunlar avantajmıdır dezavantajmıdır bilmiyorum çünkü:
- Bazı şeyleri yapmak için çok fazla kod yazmak gerekebiliyor, bu insana zaman kaybettiriyor. Ancak diğer yandan bunun ufak bir avantajı da var, ne yapmak istediğiniz daha rahat anlaşılabiliyor.
- Grafik imkanı çok yetersiz, görsellik içeren projeler yapmak istediğinizde zorlanıyorsunuz.

Yine de şu an VB 6.0 diyorum, VB.Net in de yerine oturup kararlı bir hale gelmesini de sabırsızlıkla bekliyorum çünkü VB.Net ile VB artık C nin sahip olduğu bir çok imkana sahip ve bunu C gibi zor olmayan bir sintaks ile sunuyor. Okunabilirliği yüksek.

Okunabilirlik konusunu hiç göz ardı etmeyin bence, çünkü çok kritik bir konu, özellikle otomasyon projelerinde. Acil bir durumda programı okuyup anlamakta güçlük çekerseniz maliyeti yüksek problemler ile karşılaşabiliyorsunuz.

VB nin öğrenmesi de çok kolay, C bilen birinin VB ile (ilk başlarda sinirden kanser bile edebilir insanı ama) program yazması öğrenmesi bir iki haftayı geçmez.

Bu nedenle otomasyon yazılımı geliştiren firmaların VB yi standart olarak belirlemeleri çok yerinde bir davranış olur.

5 yıldır VB ile otomasyon projeleri geliştiriyorum, toplamda 100 000 satırı geçmişimdir, yurt içinde ve dışında problemsiz çalışıyor programlar. Bunların içinde ürün izleme sistemlerinden termal kamera ile görüntü işleme uygulamalarına kadar bir çok uygulama var, yani VB ile yapılamayacak bir proje yok. Dolambaçlı da olsa, görüntü işleme uygulamaları bile yapılabiliyor ve hızlı da çalışıyor.

Saygılarımla,

www.indanotes.blogspot.com
 
en iyi programlama dili senin en kolay öğrendiğin dildir.Çünkü ortalama olarak bir programlama dili ile yaptığını başka birisi ile de yapabilirsin.Ancak illa bir tavsiye istersen windows platformunda yapacaksan formlarla işlem yapacaksan c#,ancak tasarlayacağın program gömülü sistemler içinse veya programında sistem gereksinimlerini minimum seviyeye çekmek istiyorsan c,c++,web programcılığı için php,taşınabilir aygıtlar için ise java.Kişisel düşüncemdir
 
Labview grafikel programlama dilidir.Yazı tabanlı diller ile aylarca uğraşıp oluşturduğunuz işi Labview de hafta ile ifade edersiniz. Ayrıca gelişmiş araçları ile yapamayacağı iş yoktur.
 
Assembly derdim ama tekerlegi yeniden kasfetmeye gerek yok diyenleri duyar gibi oluyorum. :))

Kesinlikle C/C++ ...
 
arkadaşlar benimde biraz c++ bilgim var ve bunun üzerine koymak istiyorum ama görsel programlamayada ihtiyaç duyuyorum bu yüzden visual basic öğrenmektense visual c++ ı kullanmak daha mantıklı olmaz mı?c++ la yazdığımız programları visual c++da görsele dönüştürebilir miyiz?
 
En iyisi olarak C++ ya da C# gösterilebilir.Ancak nerde ne amaçla kullanacağına göre değişir tabi ki..
 
Öncelikle Arkadaş en iyi program demiş, en iyi dil hangisi dememiş,


Ayrıca bu konu için "En iyi programlama programı" biraz uygunsuz ve komik bir tanım, Günümüzde kullanılan bilgisayar programlarının temeli makine diline dayanır. Makine dili yalnızca "1" ve "0" dan oluşan dijital bilgi demektir. En temelin bir üstü Assembly ve gittikçe daha yüksek seviye dillerden oluşur. "Dil" demek insanın istediklerini makine diline çeviren arayüz demektir. Bütün diller en temelde sonuç olarak makine diline çevrilmek zorundadır. İşte biz buna genel anlamda IDE yani Integrated Development Environment veya RAD "Rapid Application Development" diyoruz. Türkçesi Tümleşik Yazılım Geliştirme Ortamı veya Hızlı uygulama geliştirme arayüzü olarak tanımlanabilir. Bu tür derleyiciler yüksek seviyeli ve insanın daha az karmaşa ile uğraşacağı şekillerde tasarlanmışlardır. Örneğin bir TextBox komponentini kod ile oluşturabileceğiniz gibi IDE üzerinden Drag&Drop sürükle bırak mantığıyla da oluşturabilirsiniz. Bunu kullandığınız IDE otomatik olarak yapar.


Gelelim en iyi dile. Bu kullandığınız uygulama ve projenizin gereksinimleri ile ilgilidir. Başlangıç olarak Visual Basic ya da Delphi kullanılabilir, Donanım tabanlı bir işlem listesi için C, daha da ileri uygulamalar için ise C++(C Plus Plus) ya da C#(C Sharp) kullanılabilir. Bugün bilinen 130 a yakın programlama dili vardır. Bunun büyük bir kesimi ise tedavülden kalkmıştır. C# Microsoft.NET sistemlerinin (Yani en yeni teknolojilerin) resmi dilidir. Ama Visual Studio 2005 ya da 2008 Professional Edition sahibi iseniz Visual Basic.NET, C#,C++,Java, Java#, SQL, gibi bir çok arayüze varsayılan olarak sahip olursunuz. Bilgisayar teknolojilerinin Microsoft tekelinde olduğunu varsayarsak en iyi sonucu yine Microsoft ürünlerinden alacağımızı düşünüyorum. Bu yüzden Visual Studio 2008 ve NetFramework 3.5 ile projelerimi gerçekleştiriyorum. Ama istediğiniz bir çok şeyi Borland Delphi (Ayrıca Delphi IDE'sinin kullandığı dile VB varyasyonu olan Object Pascal denir.) Delphi diye bir dil yoktur aslında. Delphi yazılım geliştirme ortamıdır ve bir çok farklı dili içerisinde destekler..) de yapabilir. Bu tamamen sizin ihtiyaçlarınıza bağlı. Programlamadan hiç anlamazken C veya C++ veya diğer yüksek seviyeli diller öğrenmeye çalışmak bana göre anlamsız. Yeni başlayacaksanız Vb ya da Delphi iyi seçimlerdir. Sonra bilginizde ihtiyacınıza göre sürüm yükseltirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,935
Mesajlar
921,840
Kullanıcılar
451,112
Son üye
NecmettinOZKARAKAYA

Yeni konular

Geri
Üst