endüktif ceza hk.

Arkadaşlar ben kompanzasyon ile ilgili bir konuda yardima ihtiyacım var
2. Gündür işyerinde bulunan kompanzasyon u takip ediyorum calisip calismadigi hakkında bazı kontaktorler çekik vaziyette
05.12.2014 tarihinde. 06.12.2014 tarihinde
1.8.0. = 331.520. 1.8.0 = 333.328
5.8.0 = 396.990. 5.8.0 = 399.634
8.8.0 = 036.341. 8.8.0 = 036.341
Kapasitif değerin sabit kalması kafami karistirdi kompanzasyon calisitormu yoksa calismiyor mu bu konuda yardim ederseniz tesekkur ederim

@fear_78 vermiş olduğunuz iki günlük değerler olduğu için pek bir şey anlaşilmiyor. En azindan fatura tarihindeki değerleri ve en son okunan değerleri vereilirseniz konpanzasyonun çalışmasi hakkında ve şu anki % ' lik değerler hakkında bilgi verilebilir.
Konpanzasyonun çalışmadiği hakkında şüpheniz varsa menuel olarak kondansatör ila ve ettiğiniz de fazla ihtiyaz duyduğu için eksi KVar düşük olan kondansatörleri devreden çıkarir. BU şekil test edebilirsiniz.

Tesekkur ederim kompanzasyondan çok uzak kaldigim için su anda herşeyyyabancı geliyor bana oyuzden neyi nasil yapacagim konusunda bilgim yok ben biraz daha takip edeyim tekrar bilgileri yazarim

Kompanzasyonda onemli parametreler vardir bunlardan bazilari
1- kompanzasyon gucuyle trafo gucu arasinda bir oran mevcuttur,eger bu orana gore yapmazsaniz cezaya girebilirsiniz
2- kullandiginiz akim trafosu tek fazli ise istenilen performansi vermeyebilir,sistem tek fazdan bilgi alan akim trafosuna gore calisacagi icin diger iki fazi referans almaz ve bu iki fazdaki yuklere gore cezaya girebilirsiniz
3- komoanzasyon kademeleri dogru ayarlanmadiysa kondansatorler buyuk yada kucuk gelebilir ve bu durum cezaya girmenize neden olabilir,
4-akim trafosunu ana trafonun sekonderine bagladiysaniz akim trafosu ana trafonun kendi kaybini algilayamaz ,sabit kondansator konulmasi gerekir trafo gucunun yuzde 3-5 oraninda
5-kullandiginiz akim trafosunun donusum orani hattan gecen akimla paralel olmalidir,mesela 100 a gecen hatta siz 1000/5 oranli akim trafosu koyarsaniz ,akim trafosunun sekonderinden gecen akimi role algilamayabilir ve kondansatoru devreye sokamayabilir

Su an icin aklima gelenler bunlar

Forum istatistikleri

Konular
129,773
Kullanıcılar
452,533
Son üye
basocak

Yeni konular

Geri