bilalcakici
Üye
Herkese merhaba. Aranıza yeni katıldım ve gerçekten çok faydalı bilgiler olduğunu gördüm forumda. Aslen makina teknikeriyim. Fakat şu anda Köprülü kesim makinasıyla sorun yaşamaktayım. 2-3 mm Ölçü kaçıklıkları felan herşeyi hallettim ve hata oranı 0,15 - 0,25 arasında seyrediyor büyük ihtimalle mekanik bir arıza var. Esas sorun ise patronum bunu programlamamı istiyor. Hayatımda ilk kez böyle bir işle uğraşıyorum. Enda EC762 artık encoder midir sayıcımıdır bilmiyorum ama böyle bir giriş panelim var. Kullanma klavuzunda 7 ayrı ölçüde kesim yapmak için programlanabildiği yazıyor o kadar kurcaladım input output disp vs bütün menülerine ulaşmama rağmen klavuzdada yazmadığı için belkide ölçü birimlerini nereden gireceğime dair bir bilgi bulamadım. Bu cihazla böyle bir şey yapmak mümkünmü yoksa ek bir cihaz daha gerekiyormu. ( Programlamayı istediğim şey muhtelif ebatlarda granit plakaları yine muhtelif ebatlarda bölmek istiyorum. Yani 40 cmlik 2 taş kestikten sonra 24 cmlik 1 taş ve 60 cm lik bir taş daha kesmek istesem bunu programlayarak otomatik yaptırabilir mi olursa bu girişi nereden yapabilirim. ) Konuya vakıf olmadığım için eksiklerimi affedin. Şimdiden teşekkürler.