endiktıf sorunu?

ika1986

Üye
Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
325
Puanları
1
Arkadaşlar şantıyemizde kompazasyon var normal gidiyordu.iki üçgündür enduktıf yazıyor.baglantılar dogru. kademeler saglan kondansatorler saglam. rölenın markası entes RG3-12CS hep eksi gösteriyor. sistemde aynı hat üzerinde iki kompazasyon var.şantıyedekı beton santralını işletenlerinde kendi kompazasyonları var acaba o sorun yaparmı? ama yeni çiktı bu sorun acaba ne olabilir sorun?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
saglam oldugunu olcerek anladıysan sorun yok. eger hepsi saglam ve devrede ise , vede cıhazda saglamsa ayarları duzgunse , enduktif yuk artmıs olabilir, ilave kapasitor gerekebilir. akım trafosunu da kontrol etmekde fayda var ....
 
röle devreye kondansatorde almıyor.
 
almıyorsa hissetmiyor demektir. ayarları duzgun ise ampermetreye bakın derim....yada entes in sitesinden manueli indirip ayarları kontrol etmeni oneririm .bende eskiden bi ara kullandım bu roleyi normalde cok iyi calisir. ayarlarıda zor degil . belki set degeri yanlıslıkla kapasitif bolgede secilms olabilir. aklıma cok sey geliyor ama en guzeli cihazın ayarlarını kontrol etmek olacak bence.
 
Tamam sağal kardeş yarın bakacam yenıden.akım trafomuz 400. 5 set ayarı 80. inşallah yarın çözeriz.
 
Entes röleyi çikardık yerıne abb tek fazlı röleyi taktık sorun düzeldi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…